Női kézilabda

2023.09.28. 10:14

A Győri Audi ETO-ban védő Toft kapustársát keresik a dán válogatottnál

Jesper Jensen, a dán női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a keretet az Európa-bajnoki selejtezők első két fordulójára, melyet Koszovó ellen vív majd meg a csapat október 12-én és 14-én. A 19 játékos között helyet kapott az Audi-ETO két játékosa, Sandra Toft kapus és az átlövő Line Haugsted.

Kisalföld.hu

Sandra Toft helye biztos a dán válogatottban.

A daniasport.hu cikke szerint azt már most tudja a dán kapitány, hogy – noha 19 játékost válogatott be – a két mérkőzésen csak 16 játékost szerepeltet. Az egyik olyan játékos, aki nem lép pályára Sandra Toft.

– Sandra ott lesz a világbajnokságon decemberben, feltéve, hogy tartja a szintet és sérülésmentes marad. Segítőmmel, Lars Jørgensennel úgy ítéltük meg, hogy Sandra a labdabiztosságával és a szintjével jelenleg biztonságban van a világbajnokságra. A másik két kapust, Althea Reinhardtot és Anna Kristensent jelenleg teljesen egyenrangúnak látjuk. Ezért nem szeretnénk egyiküknek sem kedvezni az előttünk álló találkozón, hanem megpróbálunk egyenlő feltételeket biztosítani számukra, ezért hagyja ki Sandra a két mérkőzést – mondta Jesper Jensen.

Hogy akkor Toft miért is lesz ott a keretben, arról így beszélt a szakember: „Nem nagyon voltak együtt eddig a lányok, és Sandrának is csak jó, hogy benne van és érzi, hogy a csapat része. Ráadásul igazi vezéregyéniség.”

Dánia egyébként az egyetlen olyan csoportba került, amelyben nem négy, hanem három csapat szerepel,Koszovó mellett még Lengyelország lesz az ellenfél. A csoportból az első két helyezett csapat jut tovább az ausztriai, magyarországi és svájci Európa-bajnokságra. Négy nemzet már kvalifikálta magát a kontinenstornára: a három rendező ország és a címvédő Norvégia.

Peter Bruun Jørgensen, a TV2 Sport kézilabda-szakértője egyébként így értékelte Jesper Jensen döntését arról, hogy két kapus között osztja meg a játékidőt a szakember: „A helyért folyó harc ádáz. Reinhardt kiváló volt a legutóbbi hétvégén, míg Kristensen az új csillag, aki tavaly a hazai bajnokságban is kiemelkedőt nyújtott. Neki a Bajnokok Ligájában valamivel nehezebb dolga volt, de folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat, és ő a jövő. Dániának luxusproblémája van a kapusposzton.”

A szakértő azt is megtippelte: ki a legerősebb jelenleg Kristensen és Reinhardt közül.

„Szerintem Reinhardt. Nagyon-nagyon jó időszakát éli. Ha tartja ezt a szintet, akkor megelőzi Kristensent, aki szintén jó, de jelenleg Reinhardt előbbre van nálam” - mondja a TV2 Sport szakértője.

Az érintett kapusok közül Althea Reinhardt így nyilatkozott a TV2 Sportnak: „Ez a helyzet azt is jelenti, hogy kicsit több a tét, de vállalom a küzdelmet, és megteszem, ami tőlem telik. Nem tudom, ogy én lennék-e a favorit kettőnk közül. Nem én akarom megmondani. Csak magamra koncentrálok, és a lehető legmagasabb szinten akarok teljesíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában