Súlyemelés

2023.09.18. 06:56

A 18. helyen végzett a rijádi világbajnokságon a korábbi győri versenyző

Kisalföld.hu

A 18. helyen végzett a rijádi világbajnokságon Nagy Péter szegedi súlyemelő, miután szakításban 168, lökésben 213 kilogrammon zárta +109 kg-os súlycsoport versenyét. 

A háromszoros olimpikon, rekordbajnok sportoló Komáromban született és a Győri Rekardban kezdett versenyezni.

– Kihoztam magamból azt a maximumot, amennyi a felkészülés alapján bennem volt. Előzetesen összteljesítményben 380-390 kg-ra számítottam, végül 381-en zártam. Nem vagyok csalódott emiatt, de szerettem volna többet emelni. A  versenyzés viszont ilyen, van, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy tervezi az ember – értékelte teljesítményét a Délmagyarországnak Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője.

A következő versenye a francia csapatbajnokságon lesz Nagy Péternek október 15-én, majd egy héttel később Spanyolországban szerepel ugyanilyen megmérettetésen. A magyar bajnokságot novemberben rendezik, majd lesz egy hétvége, amikor a francia vagy a spanyol csapatbajnokság döntőjén áll színpadra. Az viszont még nem dőlt el, hova utazik. Decemberben pedig a katari világkupán zárja a 2023-as esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában