Labdarúgás

2023.08.14. 07:56

Megyei foci - Vereséggel rajtolt a címvédő Koroncó, hat góllal kezdett a Vitnyéd - edzői nyilatkozatok, tabella, videós gólösszefoglaló Kapuvárról

Öt csapat kezdte győzelemmel a bajnokságot.

Kisalföld.hu

Koroncó–Lipót Pékség 1–3 (0–1) 
Koroncó, 150 néző. V.: Fehér V. 
Koroncó: Kokas – Csete (Veller), Szabó Zs., Babayigit (Kovács Á.), Bieder, Görcs, Lampert, Horváth D., Vörös Torma, Béli (Horváth R.), Molnár. Edző: Makkos Tamás. 
Lipót: Molnár M.– Gergely, Gáncs, Tifán-Péter, Gaál-Horváth, Szimhardt, Buglyó, Tankovics, Kocsis G., Németh O. (Sipos), Szendeff (Glaser). Edző: Borbély Attila. 
Gsz.: Vörös Torma, ill. Gergely, Szimhardt, Buglyó. 
A hazaiak kezdték nagyobb elánnal a mérkőzést, a vendégek inkább a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt. Ennek ellenére az 5. percben Szabó Zs. tudott elfutni a jobb szélen, majd befelé cselezve a tizenhatos sarkáról nagy erővel lőtt kapura, a labda pedig a felső lécről vágódott fölé. A 17. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Egy bal oldali szögletet követően a hazai védők nem tudtak felszabadítani, a labda pedig Gergely elé került, aki közelről laposan a bal alsó sarokba helyezett. 0–1. A félidő hajrájában tovább növelhette volna előnyét a Lipót. Egy jogosan megítélt büntetőt Gergely végezhetett el, azonban balra tartó félmagas lövését Kokas védeni tudta. A második félidőt nagy iramban kezdte a Koroncó. A 49. percben Vörös Torma még kapu mellé fejelt nagy helyzetben, de négy perccel később már nem hibázott: egy a bal oldalról beadott szögletre jó ütemben érkezett, és a hosszú sarokba csúsztatott. 1–1. Nem sokáig maradt azonban döntetlen az állás. Az 59. percben egy hazai labdavesztést követően Szimhardt teljesen üresen vezethette a kapusra a labdát és a kivetődő Kokas mellett higgadtan a kapuba passzolt. 1–2. A mérkőzés hátralévő részében a Koroncó beszorította a vendégeket, az egyenlítés azonban nem jött össze a tavalyi bajnoknak, sőt, a 93. percben egy tetszetős kontra végén Buglyó érkezett jó ütemben egy keresztbe passzolt labdára és beállította a végeredményt. 1–3. 
Jók: senki, ill. mindenki.
Makkos Tamás: – Gratulálok az ellenfélnek. 
Borbély Attila: – Fiatal csapatom küzdött annyit mind a felkészülés alatt, mind ezen a mérkőzésen, hogy megérdemelten hozza el a három pontot. Igazi férfimunka volt. 

Üstökös FC Bácsa–Abda-VVFK Bau 2–2 (1–0) 
Győr, 150 néző. V.: Erdélyi. 
Bácsa: Ács – Bakus, Nyíregyházky, Szabó Z., Gelencsér (Ferenczi), Rigó (Bartosik), Kalmár (Szabó B.), Serfőző (Bauer), Bagó (Kovacsics), Horváth Á., Sipos. Edző: Rozmán László. 
Abda: Polócz – Korsós, Éri, Kerékgyártó, Maidics (Vígh N.), Peczár, Kantó (Gál D.), Visy D., Szűcs G. (Magyar P.), Wágenhoffer, Balogh L. Edző: Knauz Csaba. 
Gsz.: Gelencsér, Rigó, ill. Vígh N., Balogh L. 
Két jól felkészített együttes izgalmas összecsapásán mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna az eredményt, de maradt a mindenkinek csalódást keltő döntetlen. 
Jók: Horváth Á., Bakus, Nyíregyházky, Rigó, ill. mindenki. 
Rozmán László: – Nagy iramú mérkőzésen mindkét csapat győzelemre játszott, amiből izgalmas csata alakult ki igazságos döntetlennel. 
Knauz Csaba: – Az első félidőt teljes mértékben átadtuk. Nem égtünk maximális hőfokon, nem nyertük meg a párharcokat, kapkodtunk. Megérdemelt volt az ellenfél vezetése. A második félidőben más mentalitással jöttünk ki a pályára. A nulla-kettő ellenére sem adtuk fel, így rászolgáltunk a döntetlenre. Jobbulást a megsérült játékosainknak. 

Vitnyéd–Davita Food-Gönyű 6–0 (2–0) 
Vitnyéd, 250 néző. V.: Fuhrmann. 
Vitnyéd: Germán M. – Sulyok, Hécz, Tamás (Sulyok M.), Papp M., Kalmár (Szalai András), Szalai Attila (Varga G.), Pankotai, Purt (Simon), Horváth A., Szakács M. (Kovács A.). Edző: Kiss Ákos. 
Gönyű: Boros – Szilvágyi (Koncsag), Androsch, Varga P. (Vedres), Böcz (Gere), Varga Cs. (Milos), Tarcsa, Puter, Varga Zs. (Sovány), Kertész, Kovács K. Edző: Harcz István. 
Gsz.: Kovács A. (3), Szakács M. (2), Sulyok M. 
Kiállítva: Puter (55.). 
Ideális időben, jól előkészített pályán a mérkőzés első percétől a hazaiak akarata érvényesült. A nézők végig egy élveze- tes, lüktető és ötletes játékot láthattak a nagyon motiváltan játszó vitnyédi csapattól, és ezt hosszú vastapssal jutalmazták. 
Jók: mindenki, ill. senki. 
Kiss Ákos: – Magabiztos győzelemmel kezdtük a szezont. Ezt a lendületet kell továbbvinni. Sok sikert kívánok a Gönyűnek. 
Harcz István: – Dekoncentráltan, motiválatlanul kezdtük a mérkőzést. Mire magunkhoz tértünk, már kettő-nullára vezetett a hazai csapat. A második félidőre jól jöttünk ki, de a piros lap megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a Vitnyédnek. 

Ménfőcsanak–Győrújfalu 3–2 (0–1) 
Ménfőcsanak, 300 néző. V.: Csirke R. 
Ménfőcsanak: Turi – Kalmár, Németh Á., Mendel (Béres), Fülöp, Korsós, Németh A. (Kelemen), Bergendi (Horváth A.), Buruzs, Gerencsér, Kovács O. (Szabó P.). Edző: Nemes Ferenc. 
Győrújfalu: Tréger – Kovács D., Kondákor, Farkas P. (Takács M.), Varga L., Szekeres, Torma, Nagy M. (Takács J.), Farkas T. (Németh M.), Simay, Jaczkó. Edző: Pozsonyi Márk. 
Gsz.: Buruzs (2), Szabó P., ill. Farkas T., Takács J. 
Az első osztály abszolút újonca, a Győrújfalu bátor játékkal lepte meg a hazai csapatot, amelynek meg is lett az eredménye. Szünet után feljavult a hazai csapat játéka, előbb sikerült az egyenlítés, majd 10 perccel a vége előtt már kétgólos előnyre is szert tett a Csanak, amire az Újfalu csak eggyel tudott válaszolni. 
Jók: Németh Á., Béres, Németh A., Buruzs, ill. Tréger, Kondákor, Szekeres. 
Nemes Ferenc: – Egy hosszú út elején tartunk, amelynek az első pozitív lépését megtettük. Úgy érzem, hogy ez a győzelem a szív diadala volt egy nagyszerű csapat ellen. 
Pozsonyi Márk: – Az első félidő végén lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem sikerült. Szünet után viszont nem koncentráltunk eléggé, így kétgólos hátrányba kerültünk, amit a csapat jó hajrája ellenére sem tudunk ledolgozni. 

Kapuvár–DAC Nádorváros 3–1 (2–0) 
Kapuvár, 500 néző. V.: Radasics. 
Kapuvár: Csáktornyai – Horváth P. (Szabó T.), Kapa Martin (Bognár), Matetits, Rózsavölgyi (Kapui), Horváth K. (Árbik), Árki (Eckhardt), Varga T., Kapa Márkó, Póczik, Halász. Edző: Csermelyi Imre. 
DAC: Kiss A. – Bodó, Virág, Csányi, Németh B. (Matyi), Csonka (Szokolics), Gál (Szabó Á.), Tóth P., Vaganjan (Sopronyi), Pintér, Szőke. Edző: Germán Ferenc. 
Gsz.: Horváth K., Rózsavölgyi (2), ill. Szabó Á. 
Az erősen idény eleji formában játszó hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott a lelkes ellenfele ellen. 
Jók: Rózsavölgyi, Kapa Márkó, ill. Szőke, Pintér, Tóth P. 
Csermelyi Imre: – Az, hogy lelketlen, gyenge játékkal is sikerült három pontot szerezni, az egyetlen pozitívum részünkről a mérkőzésen. 
Germán Ferenc: – Gratulálok a Kapuvárnak. Megérdemelte a győzelmet, de nekünk sincs okunk szégyenkezni. 

Győrújbarát–Mezőörs 1–2 (1–1) 
Győrújbarát, 400 néző. V.: Horváth M. 
Győrújbarát: Koncz – Varga R. (Posta), Czanik, Dávid, Varga Zs. (Gál), Detrik, Baranyai, Varga J., Samodai, Pintér, Szabó Sz. Edző: Tenk Balázs. 
Mezőörs: Varga B. – Debreceni, Proceller (Szabó A.), Vadász, Tóth L., Zámbó, Venczel (Nagy K.), Végh T., Vayer, Simigla (Szántó), Horváth R. Edző: Bohner Roland. 
Gsz.: Dávid, ill. Végh, Venczel. 
Küzdelmes, nagy iramú mérkőzésen, szépszámú közönség előtt a hazai csapat a döntetlent megérdemelte volna. A kapufa ezúttal nem a hazai csapattal volt. 
Jók: Czanik, Varga J., Gál, ill. Venczel, Tóth L., Végh. 
Tenk Balázs: – Érthető okokból az Isten nem velünk volt, de mások miért voltak ellenünk? Csapatunk játékával, hozzáállásával elégedett vagyok. 
Bohner Roland: – Minden bajnokságban az első meccs a legfontosabb. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a szezont. 

A bajnokság állása

 1.Vitnyéd1100603
 2.Kapuvár1100313
 3.Lipót1100313
 4.Ménfőcsanak1100323
 5.Mezőörs1100213
 6.Abda1010221
 7.Bácsa1010221
 8.Hegykő0000000
 9.Győrújfalu1001230
 10.Győrújbarát1001120
 11.DAC1001130
 12.Koroncó1001130
 13.Gönyű1001060

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában