Wakeboard

2023.08.29. 13:09

Európa- és Afrika-bajnokságnak ad otthont Ikrény - 19 nemzet 172 sportolója lesz garantáltan csuromvizes

Augusztus 28-án megkezdődött a 24. Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokság Győrben. Az eseményen 19 nemzet 172 sportolója vesz részt, az utolsó versenynap szeptember 2-án, szombaton lesz.

Kisalföld.hu

Látványban nincs hiány a futamokon.

Az ikrényi Westside Cable Wakeparkban megtartott hivatalos megnyitón elhangzott: az atlétikai világbajnokság után újabb világversenynek ad otthont Magyarország. Dr. Szilágyi-Utczás Margita, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának igazgatója megnyitó beszédében kiemelte, sorozatban futnak itthon a világot vendégül látó sportesemények, hiszen a folyók városában most fejeződött be a shotokan karate világbajnokság, és máris kezdetét vette egy dinamikusan fejlődő, népszerű és nagyon látványos extrém sportág világversenye.

Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke megnyitóbeszédében emlékeztetett: legutóbb ebben a sportágban 2002-ben rendezett kontinensbajnokságot Magyarország.

„Azon az Eb-n a válogatott tagjaként indultam, és a versenyzői eskü szövegét is én mondhattam. Megtisztelő volt, mint ahogy megtisztelő a rendező szövetség elnökeként dolgozni az Európa- és Afrika-bajnokság sikeres lebonyolításáért” – mondta a sportvezető.

A magyar csapat a verseny helyszínén.

A világversenyen Magyarországot tizenhat tagú magyar csapat képviseli, a válogatottban több éremesélyes induló is van. A selejtezőket kedden rendezik meg, a döntőket pedig csütörtöktől szombatig bonyolítják le.

Az utolsó versenynap, az Eisberg-futamon bemutatkoznak a paraversenyzők is a Westside Cable Wakeparkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában