Speciális dobószámok

2023.07.25. 12:50

Magasra és messze hajítottak a kupáért Nagyigmándon - fotók

Speciális, LSW (futás, ugrás, dobás) atlétikai dobószámokból rendezett országos bajnokságot az elmúlt hétvégén az Igmánd SC és a Nagyigmánd KSK.

Kiss T. József

Az Igmánd SC versenyzői az alkalomra készült Igmándi keserűvíz pólóban. Mészáros Miklós balról az első, Hajdúné Farkas Erika polgármester jobbról a második. Fotó: Kiss T. József

Nagyigmándon nagy hagyománya van ennek a különleges atlétikai számnak, amely Németországból indult el hódító útjára. Magyarországon is működik az LSW Speciális Dobószámok Sportszövetsége. Az első között volt Nagyigmánd, ahol az Igmánd SC berkein belül támogatták ezt a sportot Mészáros Miklós vezetésével. Nem- csak országos, de világbajnokságok, világkupák házigazdája is volt már a település. 

Már a 27. országos bajnokságot rendezték meg a nagyközség sporttelepén. Ezúttal gránáthajításban hirdettek magyar bajnokot a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Az Igmándi Keserűvíz Kupát antik diszkoszvetésben az esztergomi Takács Ferenc nyerte, súly magasba dobásban a tatabányai Hoffer József diadalmaskodott. Utóbbi két sportág képviselői Nagyigmánd egyik nevezetességéről, az Igmándi keserűvízről elnevezett díszes kupa megnyeréséért dobták, hajították a nehéz sportszereket. 

Összesen mintegy 50 versenyző állt a dobókörbe a különböző kategóriákban és korosztályokban. 

A sportesemény résztvevőit köszöntötte Hajdúné Farkas Erika, Nagyigmánd polgármestere és Mészáros Miklós, a verseny főszervezője, az Igmánd SC elnöke. Utóbbi nemcsak a szervezőmunkából vette ki a részét, de versenyzőként is helytállt. A 85 éves korosztályban súly magasba dobásban 7,26 kilogrammos súllyal beállította saját korábbi, korosztályos csúcsát, amely 440 centiméter. 

Mészáros Miklós a verseny után úgy nyilatkozott: – Igazá- ból új vilácsúcsot szerettem volna felállítani, ami sajnos nem sikerült. Tíz nappal ezelőtt még azt sem gondoltam, hogy dobókörbe állhatok a kórházi kezelés után. A versennyel emléket szeretnénk állítani Nagyigmánd egyik híres természeti kincsének, az Igmándi keserűvíznek és felfedezőjének, Schmidthauer Antal gyógyszerésznek. 

Vármegyei eredmények

Igmándi Keserűvíz Kupa, súly magasba dobás: Nők: W55, 1. Harka Attiláné (Igmánd). Férfiak, U18: 1. Bódizs Máté (Igmánd), 2. Nagy Hunor (Igmánd). U20: 1. Nagy László (Igmánd), M50: 1. Tóth Sándor (Ács). M65: 1. Hoffer József (TSC). Igmándi Keserűvíz Kupa, antik diszkoszvetés: Nők, W55: 1. Harka Attiláné (Igmánd). Férfiak, M50: 1. Polák István (Oroszlány), 2. Tóth Sándor (Ács), M65: 1. Takács Ferenc (Esztergom), 2. Hoffer József (TSC), M75: 1. Bartos Miklós (Igmánd), M85, 1. Mészáros Miklós (Igmánd), 2. Takács Ferenc (Esztergom), M75, 1. Bartos Miklós (Igmánd), M85, 1. Mészáros Miklós (Igmánd). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában