Labdarúgás

2023.07.19. 08:30

Harmincéves bajnokcsapat Petőházán

Kisalföld.hu

A Petőháza bajnokcsapata. Álló sor, balról: Bencze Alajos edző, Németh István intéző, Árki Zoltán, Főző Péter, Szabó András, Kámán László, Szabó Tibor, Preiner Zsolt, Csonka László, Németh János, Gundinger József szakosztályvezető, Locsmándi Géza elnök. Alsó sor: Práznek Zsolt, Bencze Zsolt, Németh Tamás, Zsirai Alajos, Gulyás László, Horváth Tibor, Varga Szabolcs, Bella Tamás.

Végig izgalmas csatában dőlt el az aranyérem sorsa a megyei bajnokság 1992/93-as kiírásában. A 27. fordulóban még a Ménfőcsanak állt az élen, egy ponttal megelőzve a Petőházát, ám a kiválóan hajrázó cukorgyári csapat végül nyolcvanszázalékos teljesítménnyel szerezte meg a bajnoki címet. Édes az arany Petőházán – írta címében a Kisalföld. 
A klub korábbi játékosa, Bencze Alajos második éve irányította a szakmai munkát és ez idő alatt egy egységes, fiatal csapatot alakított ki, amely az aranyért tartó versenyfutásban két ponttal előzte meg a Ménfőcsanak együttesét. Döntőnek bizonyult, hogy a cukorgyáriak ősszel és tavasszal is legyőzték az ezüstérmest. 
Öt futballista mind a 30 mérkőzésen pályára lépett! Horváth Tibor petőházi rekordot állított fel a maga 25 góljával. Érdekesség, hogy az edző apa és fia együtt ünnepelhette a bajnoki címet, amelyben Bencze Zsolt is aktív szerepet vállalt. 
A Petőháza bajnokcsapatának tagjai (mérkőzés/gól): Árki Zoltán 28/15, Bella Tamás 4, Bencze Zsolt 27/10, Csonka László 30/3, Főző Péter 29/11, Gulyás László 30/6, Horváth Tibor 26/25, Kámán László 14, Mészáros Péter 9/1, Németh János 28, Németh Tamás 30/1, Práznek Zsolt 14/1, Preiner Zoltán 28, Szabó András 19/5, Szabó Tibor 30/3, Varga Szabolcs 7/2, Zsirai Alajos 30/1. 
A bajnokság megnyerésével a Petőházi Cukorgyári SE visszakerült az NB III Bakony-csoportjába. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában