Labdarúgás

2023.07.28. 16:47

Egy brazil középpályás még "beesett" a bajnoki rajt előtt az ETO FC Győrhöz

Riquelme Rodrigues Mendes személyében 20 esztendős brazil középpályást igazolt az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a bajnoki rajt előtt. A technikás játékos egy évre érkezik kölcsönbe a DAC csapatától.

Kisalföld.hu

Nagy reményeket fűznek az ETO-nál Riquelme Rodrigues Mendeshez.

Fotó: eto.hu

Riquelme Rodrigues Mendes Sao Paulóban született 2002-ben. A labdarúgással a világhírű Corinthians csapatában ismerkedett meg, ahol az U20-as korosztályig szerepelt. Onnan aztán Európába vezetett az útja, a dunaszerdahelyi DAC igazolta le, ahol 2023 áprilisában mutatkozott be a Fortuna Ligában egy Podbrezová elleni mérkőzésen.

A sárga-kék gárdától aztán Somorjára került kölcsönbe, a szlovák másodosztályban hét mérkőzésen lépett pályára, melyeken védekező középpályás létére háromszor is eredményes volt. A technikás középpályás nagyon boldog, hogy csatlakozhatott a csapathoz, és már nagyon várja, hogy tétmérkőzésen bizonyíthasson.

– Komoly célokkal érkeztem a csapathoz, szeretném a legjobb tudásommal segíteni a klubot a jövőben – kezdte Riquelme Rodrigues Mendes. – Elsődleges célom, hogy beverekedjem magam a kezdőbe, és ezt jó teljesítménnyel megháláljam. A csapattársak nagyon jól fogadtak, az öltözőben remek a hangulat, minden feltétel adva van, hogy jól szerepeljünk. Nagyon várom már a bajnokság kezdetét.

Köteles László sportigazgató örül, hogy Riquelme érkezésével több variációs lehetősége lesz a szakmai stábnak.

– Riquelme nagyon harcos, agresszív, emellett rendkívül technikás játékos. Más típusú futballista, mint a többi posztján játszó, így több variációs lehetősége is lesz a vezetőedzőnek a csapat összeállításakor. Hiába még csak húsz esztendős, látszik rajta, hogy a felnőtt futballból érkezett hozzánk, nagy erőssége lesz a gárdának – mondta Köteles László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában