Úszó-vb

2023.07.26. 15:31

A győri Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián sem jutott döntőbe

Nem sikerült a legjobban a mai nap a Győri Úszó SE versenyzőinek a fukuokai vizes világbajnokságon.

Kisalföld.hu

Jakabos Zsuzsanna a nõi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Jakabos Zsuzsanna nem jutott döntőbe 200 méter pillangón a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek negyedik napján. A Győri Úszó SE kiválósága az előfutamokból még továbbjutott.

"Úgy voltam vele, hogy egy úszásom van és szerettem volna jobbat menni, mint egész évben, mert egyszerűen borzasztóan ment idén. Szerencsére jobb lett, de nem jó érzés, hogy reggel is nyomnom kell ahhoz, hogy továbbjussak, viszont meg kell becsülni, ami van" – mondta a kilencedik világbajnokságán szereplő Jakabos, aki a folytatásban délelőtt úszott idején (2.10,73) alaposan rontott, így 2.11,23 perccel a 15. helyen zárt.

Férfi 100 méter gyorson 12 előfutamot rendeztek, Szabó Szebasztián az utolsóban kapott helyet, és 48,36 másodperces idővel csapott célba, így 2 századdal, de kicsúszott az elődöntőből, és a 17. lett, ugyanakkor elmondta, jó ez így, hiszen továbbra is az 50 méter gyorsra koncentrál.

"A két nap múlva esedékes ötven gyors előtt még jólesett egy ilyen úszás, jól is sikerült összerakni szerencsére" – fogalmazott a győri sportoló.

A 4x100 méteres vegyes vegyesváltók selejtezőjében a Székely Áron, Sebestyén Dalma (Győri Úszó SE), Komoróczy Lora Fanni, Mészáros Dániel összeállítású magyar staféta 3.56,82 perces idővel a 21. helyen végzett, ezzel nem jutott döntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában