Labdarúgás

2023.06.24. 15:06

Volt győri játékosok a Dunaszerdahely keretében

papp győző

Urblík Norbert (sárgában) a Dunaszerdahely mezében a Zbrojovka Brno elleni előkészületi mérkőzésen. Fotó: DAC 1904

Az NB II-en szereplő ETO FC Győrnél eddig nagy a csend az idei átigazolási szezonban. Már javában tart a felkészülés a 2023/24-es idényre, ám még azt sem tették közzé, hogy ebben a ciklusban ki lesz a csapat vezetőedzője. Informálisan úgy tudni, marad a spanyol Antonio Munoz, de ez csak akkor válik biztossá, ha a hivatalos bejelentés megtörténik. Végül is a bajnoki rajtig még van idő...

A játékoskeret alakulásáról, a tervekről alig vagy szinte semmilyen információ nem jelenik meg a klub háza tájáról. Az ETO eddig annyit közölt, hogy érkezett Szépe János az MTK-tól, Buna Gábor Kecskemétről és a siófoki kölcsönt letudta Farkas Balázs. 

A klubtól távozott  Fadgyas Tamás Kecskemétre, Kovácsik Ádám kölcsönből vissza Fehérvárra, Óvári Zsolt Szegedre, Kiss Bence Kecskemétre, Borsos Filip Ajkára, Papp Milán Kazincbarcikára, Szendrei Ákos kölcsönből vissza Dunaszerdahelyre, majd onnan Kecskemétre, Babati Benjámin kölcsönből vissza Mezőkövesdre, Kovács Krisztián Paksra, Priskin Tamás pedig befejezte az aktív játékot. És valószínű, a sornak még nincs vége.

Ha közben a halandó rápillant az ETO felvidéki gazdája, a DAC 1904 honlapjára és megnézi a jövő évi keretet, azt látja, hogy ott azért kerekebb a történet. A tavalyi "győriek" közül 41-es mezszámmal szerepel rajta Csinger Márk, 43-assal Urblík Norbert, 34-essel Vitális Milán. Közülük Csinger és Vitális már az elmúlt szezonban is kölcsönben játszott Győrött, csupán az ETO Akadémiáján nevelkedett, egyébként szlovákiai Urblík számít friss szerzeménynek. Lehet, hogy ősszel mégis mindhárman ismét zöld-fehér mezt öltenek? Ki tudja? 

Az esetleges eladásukból származó összeg nem az ETO kasszájában csilingel majd.

Ha hozzájuk vesszük a korábban ETO-nevelésű Kalmár Zsoltot és Szánthó Regőt - akik nem közvetlenül kerültek a DAC-hoz -, nyugodtan leírhatjuk: a Dunaszerdahelynek megérte "befektetni" a győri akadémiába. És ez még csak a kezdet.

https://www.dac1904.sk/hu/soupiska.asp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában