100 év

2023.06.24. 22:58

Elismeréseket adtak át a helyi sportért tevékenykedőknek Levélen - fotók

Dankó Norbert veszi át a stafétabotot Babai Dezsőtől a Levél Községi Sportegyesület élén július elsejétől. Ezt is bejelentették a százéves évfordulón, melynek központi ünnepségén több elismerést is átadtak.

Mészely Réka

A sport közösségformáló erejét hangsúlyozta több felszólaló is a levéli sport évszázadát ünneplő központi rendezvényen, melyet szombaton délután a sportpályán tartottak.

– Jelentős mérföldkő ez a község életében – kezdte beszédét Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki szintén a sport közösségformáló erejét emelte ki. Példaképként említette Sastin Marianna világbajnokot, Weisz Szilvia és Sipos Lilla válogatott labdarúgókat.

Kiss Béla levéli polgármester szerint különleges kegy egy ember életében megélni a száz évet, de különleges egy civil szervezet életében is. Ehhez hatalmas összefogás szükséges. Megismételte az esemény mottóját: „Egy egyesület, száz év, ezer élmény!” A faluvezető személyes kapcsolódásáról is szólt: édesapja után maga is labdarúgóként tevékenykedett és a fia is sportoló, és sok levéli családra igaz az, hogy kapcsolódnak valahogy e száz évhez. Arról is büszkén számolt be, hogy az egyesület valamennyi szakosztálya kiváló infrastruktúrával rendelkezik. A polgármester a 2018-2023 között a szakmai és infrastruktúra fejlesztésért végzett munkájáért emlékplakettel ismerte el Babai Dezső, a Levél Községi Sportegyesület elnöke munkáját, aki Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat alelnökétőlGyőr-Moson-Sopron Vármegye Szolgálatáért díjat is átvehetett sport tagozatban. Az alelnök az erős civil közösségek szerepét hangsúlyozta a települések életében.

Babai Dezső és Kiss Béla emléklapokat és emlékplaketteket adott át a helyi sportéletért tevékenykedőknek. Ugyanakkor az eseményen jelentették be, hogy az elnöki tisztséget július elsejétől Dankó Norbert veszi át. Németh Lajost az egyesület örökös tagjává választották.

Babai Dezső megemlékezett valamennyi elődjére is, egy perces néma csenddel tisztelegtek azok előtt, akik már nem lehetnek közöttünk. Az ünnepség koszorúzással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában