Helyi sport

2023.06.15. 21:26

A Győri AC tornásza, Mészáros Krisztofer már az olimpiai kvalifikációs vb-re koncentrál

Mészáros Krisztofer mozgalmas időszakon van túl. A győriek tornásza két VK-n is indult. Tel-Avivban és Eszéken összesen hét döntőben versenyzett, öt érmet szerzett (2 arany, 2 ezüst, 1 bronz).

kisalfold.hu

Mészáros Krisztofer öt érmet szerzett a közelmúltbeli versenyeken.

Fotó: Freschli József

„Most jöhet egy kis pihenő, aztán megkezdődik a felkészülés a világbajnokságra, amelyet ősszel Antwerpenben rendeznek meg. Az elmúlt két VK-n kifejezetten élveztem a versenyzést, most rakjuk össze a gyakorlataimat, amelyekkel várhatóan a világbajnokságon is indulok” – mondta Mészáros Krisztofer a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának, majd hozzátette: az egyéni összetett kategória áll hozzá a legközelebb.

„Igazából erről még nem beszéltem sehol, de nincs kedvenc szerem. Pontosabban úgy gondolom, hogy az összetettben tudok a legjobban kiteljesedni. Az összetetten kívül természetesen a nagy anyagerőnek köszönhetően szerenként is tudok szép eredményeket elérni” – nyilatkozta a tornász.

Az őszi világbajnokságon reális esély van arra, hogy csapatban olimpiai kvótát szerezzenek a magyarok.

„Ezért mindent megteszünk. A legutóbbi Eb-n is kiderült, hogy tudunk egymásért küzdeni, és akkor beteljesülhet a nagy álom, azaz ott lehetnénk a csapattal az olimpián. Persze ez lenne a non plus ultra, de egyéniben is arra törekszem, hogy ott legyek a kvótaszerzők között” – mondta Mészáros Krisztofer.

Az antwerpeni világbajnokságot szeptember 30. és október 8. között rendezik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában