Női kézilabda BL

2023.05.08. 16:02

Final Four – Akár már az elődöntőben összekerülhet az Audi-ETO és az FTC

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolását kedden 18 órától a hagyományoknak megfelelően a Sport TV stúdiójában, élő televíziós közvetítés mellett tartják meg.

kisalfold.hu

Oftedalék (zöldben) két éve bronz-, egy éve ezüstérmesek lettek, most egy helyet ismét előbbre lépnének.

Fotó: Nagy Gábor

Június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome-ban rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája csúcsrendezvényét, az elitliga négyes döntőjét.

Mint ismeretes, először jutott be a sorozat végjátékába két magyar csapat. A korábban ötszörös BL-győztes Audi-ETO – mely két éve bronz-, tavaly pedig ezüstérmes lett – mellett az FTC is ott lesz a Final Fourban, miután Elek Gábor együttese a francia Metz otthonában dolgozta le a hazai pályán összeszedett hatgólos hátrányát.

A győriek és a ferencvárosiak mellett a címvédő norvég Vipers, valamint a dán Esbjerg kerültbe a legjobb négy közé. Ha a Fradi nem ér el ilyen bravúrt, és a Metz nyeri a népligetiek elleni párharcot, akkor ugyanaz a négy együttes lett volna a résztvevő, mint egy évvel ezelőtt.

Mivel nincs kiemelés, és bármelyik csapat bármelyikkel összekerülhet már az elődöntőben, akár már ott találkozhatnak egymással a győriek és a fővárosiak.

A keddi sorsoláson egyébként a győri csapatot a dán kapus, Sandra Toft képviseli majd, így ő értékeli majd, hogy mennyire elégedett a sorsolás végeredményével, azaz azzal kit sodor a zöld-fehérek útjába Fortuna.

Budapest 2014 óta a házigazdája a női BL Final Fournak. Az eseményre még vannak elérhető jegyek, és nem árt sietni, mert jó eséllyel telt ház előtt lépnek majd pályára a sorozat legjobb csapatai.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, 2023-ban is a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának stúdiójában sorsolják az elődöntők párosításait. A sorsoláson tiszteletét teszi Predrag Boskovics, az EHF alelnöke, valamint David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető-igazgatója is.

A televíziós közvetítés – melynek Szalay Edit és Petur András lesz a műsorvezetője – kedden 17.45 órakor kezdődik, és a Sport1-en lehet élőben figyelemmel kísérni.

Nem csupán a magyar tévénézők számára fontos ez a program, így nem meglepő, hogy a közvetítés jelét több mint 10 európai televízió veszi át, de a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, valamint a BL hivatalos internetes platformján is látható lesz az esemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában