Női kézilabda

2023.04.03. 10:23

Szent a béke Ambros Martín és Elek Gábor között - Videó

Ambros Martín és Elek Gábor a tavaly áprilisi, népligeti bajnoki közben kis híján összeverekedett egymással. Most áprilisban, a győri találkozó után viszont végleg kibékült egymással az Audi-ETO és az FTC női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

kisalfold.hu

Ambros Martín és Elek Gábor a szombati rangadót követő sajtótájékoztató végén összeölelkezett egymással.

Fotó: Kovács Anikó/Audi-ETO

Az Audi-ETO–Ferencváros mérkőzést követő sajtótájékoztató végén olyan jelenetnek lehettek szemtanúi a jelenlévők, illetve a győri klub közösségi odalán az élő videót megtekintők, mely Ambros Martín, a győri és Elek Gábor, a ferencvárosi zöld-fehérek edzőjének sportemberi nagyságáról szólt.

Mint ismeretes, a két szakember a tavaly áprilisi FTC–Audi-ETO találkozó közben szólalkozott össze, a rangadó első félidejének hajrájában, 14–11-es ferencvárosi vezetésnél a hazaiak részéről Malestein fordult be ziccerben, mikor Kari Brattset Dale utánanyúlt, az elmaradt büntető kapcsán pedig a kispadok tájékán elszabadultak az indulatok. Tettlegességig csak azért nem fajult a vita, mert idejében szétválasztották a két trénert, akik 2016-ban még együtt irányították a magyar válogatottat. 

Ezt a jelenetet itt lehet megtekinteni:

A Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága Elek Gábort és Ambros Martínt is két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással, valamint 200 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta.

Martín nem sokkal később sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: – Szeretnék elnézést kérni a klubtól, a játékosoktól, a szurkolóktól a történtekért. Sajnálom, hogy erről kell még beszélni. Szeretnék élni a jogommal, hogy megvédjem magam. Fellebbezési jogommal élni fogok, mert az elsőfokú határozat szerintem nem fedi a teljes igazságot. Azt gondolom, nem védhettem meg magam, mert azonnal végrehajtható lett a határozat. Ez ellen szeretném megvédeni magamat. Úgy érzem, az ítélet és ami történt, messze nincs egyensúlyban egymással. Jelen nyilatkozatommal a büntetésről való témát lezártam, elsősorban csak saját magamat, emberi méltóságomat szeretném megvédeni.

A most szombati találkozó után – mely egy időre biztosan az utolsó egymás elleni bajnoki találkozó volt – végleg elsimították egymás közt a nézeteltéréseket a felek.

Hogy miként, arról az alábbi videó tanúskodik:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában