Jól teljesített a GYÚSE csapata a kaposvári ob-n

2023.04.24. 07:46

Három győri úszónak szurkolhatunk Japánban a vizes világbajnokságon

A tíz évvel ezelőtt, 2013-ban útjára induló Győri Úszó SE remek éveket tudhat maga mögött. Apró vidéki egyesületként kezdte és következetes, kemény munkával a nemrégiben befeződött kaposvári országos bajnokságot követően már 122 felnőtt országos bajnoki címnél jár.

kisalföld.hu

Kaposváron rendezték az év legrangosabb hazai versenyét, 6 ország 408 versenyzője küzdött az érmekért, a Győri Úszó Sportegyesület kontingense 23 tagot számlált. A négy napos viadal során valamennyi napon győri bajnoki címnek is tapsolhatott a lelátókat megtöltő közönség. 

Összességében 5 bajnoki cím, 6 ezüstérem és 4 bronzérem fémjelzi a GYÚSE teljesítményét, ami az éremtáblán legjobb vidéki egyesületként a megtisztelő második helyet jelenti. A győriek az országos bajnokság pontversenyében is második helyen végeztek, 

Kiemelkedően szerepeltek Sebestyén Dalma, Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna.

Nyolc medáliával tér haza Sebestyén Dalma! Három aranyérem (200 vegyes, 50 mell, 4x100 női gyors), öt ezüstérem (100 pillangó, 200 pillangó, 4x100 mix vegyes, 4x100 női vegyes,  4x100 mix gyors) áll a neve mellett, úszásai közül a legkiemelkedőbb a 200 méteres női vegyes úszás bajnoki címe, amivel egyúttal megváltotta a repülőjegyét is Fukuokába, a vizes világbajnokságra. Az eredmény mindössze egyetlen századra maradt el a biztos olimpiai indulást jelentő “A” szintidőtől, emellett hatalmas egyéni csúcs, ami roppant bíztató a szezon további részére nézve.

Jakabos Zsuzsanna egy aranyérem (4x100m női gyors) mellett három bronzérmet is bezsebelt (200 pillangó, 100 pillangó, 400 vegyes), valamennyi időeredménye szezoncsúcs, egyben erősebb, mint a tavalyi, Eb-ezüsttel végződő idény azonos időszakban elért eredményei.

Szabó Szebasztián két bajnoki címet szerzett (50 gyors, 50 pillangó), mindkét eredménye a világranglista elitjébe katapultálta a győri rakétaembert, emellett egy remek, 48,65 másodperces 100 méteres gyorsúszással nyitotta az ezüstérmes 4x100 méteres férfi gyorsváltót. Kisebb betegséggel küszködve is kiválóan helytállt.

Petrov Árpád vezetőedző: 

“Nagyon szépen teljesítettek az élversenyzők, nekik egy ilyen országos bajnokság élet-halál kérdés, hiszen itt dől el, ki képviselheti Magyarországot a nyári fő eseményen, s mint tudjuk, aki kimarad, lemarad. Mindhárom kiemelt versenyzőnk megváltotta a jegyét Japánba, s biztos vagyok benne, hogy remekül helyt fognak ott állni. Az utánpótlásunk remekelt, valamennyi korosztályos versenyzőnk rendkívül értékes tapasztalatokat gyűjtött, olyan klasszisok között versenyezhettek akiket eddig jellemzően csak a televízióban láthattak, hatalmas élmény volt nekik Kaposváron a kiválóan szervezett bajnokságon úszni. A fiatalok közül kiemelkedő EYOF szinteket értek el utánpótlás versenyzőink, emellett van aki az U23 és az ifi Eb felé is kacsingathat, azonban ezek a kvalifikációs procedúrák még nem zárultak le, nem lankadhat a figyelem, szárazon kell tartani a puskaport.”

A legjobb vidéki úszócsapat tagjai 2023-ban, versenyzők: Andor Benedek, Bíró Dominika, Buda Levente, Giczi Mátyás Zsolt, Herman Szabó Péter, Hosszú Máté, Jakabos Zsuzsanna, Kammerer Kitti, Kennedy Valér Huba, Kochu Anton, Krstulovic Vladimir, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Nagy Anna Zsófia, Pózvai Olivér, Safrankó Sára, Sebestyén Dalma, Szabó Szebasztián, Takács Dominik Robertó, Vonyik András, Yermishyna Anastasiia, Yermishyna Yelyzaveta, Zámbó Virág Angyal. Edzők: Petrov Árpád, Petrov Iván. Masszőr: Erdélyi Bence. Orvos: Dr. Sydó Nóra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában