Úszás

2023.03.17. 08:40

Szabó Szebasztián újból remekelt a francia körversenyen, Jakabos Zsuzsanna állóképességét tesztelte

Fantasztikus bajnokokkal teletűzdelt mezőny gyűlt össze a tragikus sorsú, mindössze 25 évesen helikopterbalesetben elhunyt Camille Muffat emlékére megrendezett úszóversenyen Nizzában.

kisalfold.hu

Szabó Szebasztián remek formában van.

 

 

Petrov Iván edző tájékoztatása szerint Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián önköltségen is a francia körversenyen való részvétel mellett döntöttek, s ha már ott voltak, nem tétlenkedtek.

Szabó Szebasztiánnak remekül jött ki a lépés!

A lebonyolítás különleges, "csillagszóró" jellegű formátuma miatt a megszokottnál többször kellett teljesíteni a távokat: az 50 méteres férfi pillangóúszást 4, a 100 méteres férfi gyorsúszást 3 alkalommal kellett megtenni. A felkészülést az ilyen jellegű erőpróbák kiválóan szolgálták, Szabó mindkét versenyszámot a legjobb időeredménnyel teljesítette, így két aranyérmet is akasztottak a nyakába.

A legnagyobb rivális nem más, mint a hazaiak 100 és 50 méteres férfi gyorsúszásban vb ezüst- és bronzérmes klasszisa, Maxim Grousset volt, de Szabón ő sem tudott kifogni.

Jakabos Zsuzsanna Nizzában elsősorban az állóképességét tesztelte, az első napon sűrű egymásutánban 200 méteres női vegyesúszásban és 200 méteres női gyorsúszásban úszott a legjobbak között, míg a második napon 800 méteres női gyorsúszásban szezoncsúcsot ért el.

Jakabos Zsuzsanna  elsősorban az állóképességét tesztelte.

A körverseny utolsó állomása Párizsban lesz szombaton és vasárnap, ahol újra a Győri Úszó Sportegyesület versenyzőinek is szurkolhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában