Killik László Női Magyar Kupa

2023.03.09. 16:29

Női kosárlabda Magyar Kupa - Éjszakába nyúló megyei elődöntő a Sopron és a Győr között

Csütörtökön és pénteken Sopronban rendezik a Killik László Női Magyar Kupa négyesdöntőjét, amelyen a házigazda Sopron mellett a DTVK , a PEAC és a Győr együttese szerepel. Az első elődöntőben csütörtökön 17.45-től a PEAC és a DVTK csap össze, majd 20.45-től jön az „éjszakába nyúló” Sopron–Győr ütközet.

kisalfold.hu

Friss emlékek 

Múlt hét végén a bajnoki alapszakasz elsőségéről döntő találkozón Győrben tudott nyerni a Sopron. Gáspár Dávid, a házigazda szakvezetője kiemelte:

„Mindkét oldalon frissek az emlékek, így taktikailag még jobban felkészült egymásból a két csapat. Más lesz a tét, mint volt a bajnokin, de ahhoz hasonló, kiélezett csatát várok. Biztos, hogy a Győr mindent megpróbál, hogy gyorsan visszavágjon nekünk. Hazai pályán, szurkolóink előtt szeretnénk kreatív, jó játékot nyújtani, és természetesen be akarunk jutni a döntőbe.”

Czukor Dalma, a soproniak saját nevelésű bedobója is a múlt hétvégihez hasonló, kemény mérkőzésre számít: „Biztos vagyok benne, hogy a győriek nem feltartott kezekkel jönnek, hanem negyven percen át koncentrálva próbálnak visszavágni. Nekünk a bajnokin mutatott szervezett, kemény védekezés mellett gyors, pontos támadójátékot kell nyújtani. Kulcskérdés lesz, hogy aránylag kevés ponton tartsuk Ellenberget és Montpremiert.” 

A Győr szakvezetője, Cziczás László a klub honlapján nyilatkozva így látja az esélyeket: „Nehéz volt a négyesfináléig eljutni, mert egy harcos ellenféllel küzdöttünk meg a negyeddöntőben. A Sopron hazai pályán nemcsak a mi párharcunk, de az egész torna esélyese. Ettől függetlenül úgy utazunk oda, hogy az aranyat szeretnénk megnyerni, és egy meccsen talán a Sopront is meg lehet fricskázni. Célunk, hogy a mérkőzésre kitalált jó taktikával elérjük azt a bravúrt, hogy mi játsszuk a döntőt.” 

A fiatal, válogatott bedobó Dombai Réka a Győr honlapján így vélekedett az elődöntőről: „Nagy izgalommal várom a Magyar Kupát. Sajnos az elmúlt években eddig mindig kiestünk a nyolc között. Az, hogy most továbbjutottunk, egy újabb esély arra, hogy dobogós helyezést érjünk el. Nagyon nehéz meccs lesz csütörtökön, de bízom abban, hogy negyven percig fogjuk tartani a tempónkat, és a mi akaratunk érvényesül. Tisztességesen felkészülünk és mindenki százszázalékosan fókuszált lesz a mérkőzésre. Nagyon örülnék, ha győzni tudnánk, és örömjáték lenne, ha a döntőben is szerepelhetnénk. Remélem, sokan el tudnak jönni szurkolni, megismételve a remek hangulatot, ami a szombati meccsen volt. Rengeteget jelentett nekünk, hogy ennyien kint voltak. Köszönjük a szurkolást!” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában