Köszöntés

2022.10.26. 15:49

Világbajnokok és érmesek a győri Városházán

kisalfold.hu

Czéllai-Vörös Zsófia az oklevéllel.

Fotó: Huszar Gabor

Hagyomány Győrben, hogy a sikeres sportolókat köszönti a városvezetés. A közelmúltban a győri Graboplast VSE kajak-kenu szakosztályának versenyzői a portugáliai világbajnokságon öregbítették a város és a klub hírnevét. Ennek apropóján Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás parasport nagykövet adta át a város ajándékát a sportolóknak.

Az alpolgármester kiemelte: az elmúlt időszak nem annyira kedvez a sportnak, éppen ezért örömteli, hogy azért rendszeresen van kit ünnepelni, hiszen a győri sportolók – jelen esetben a kajak-kenusok – szállítják az eredményeket.

 

"A sport éppen erre tanít, hogy küzdeni kell akkor is, amikor nem kedvez minden a versenyzésnek, az edzésnek. A koronavírus-járványon alig vagyunk túl, most itt az energiaválság. Ez az élet minden területére kihat, így a sportra, valamint a város sporttámogatására is. Sajnos annyit nem tudtunk idén áldozni a győri klubokra, egyesületekre, sportolókra, de így is mintegy négyszáz-millió forinttal támogattuk a győri sportot idén. Büszkék vagyunk arra, hogy ezeken az eseményeken azért szép számban vannak győri versenyzők, akik éremmel, sokszor a legfényesebbel térhetnek haza az itthoni és a külföldi viadalokról" – fogalmazott Radnóti Ákos, aki Patkás Tamással Csay Renátának, Czéllai-Vörös Zsófiának, Boros Adriánnak, Erdélyi Tamásnak, Kolozsvári Brúnónak, Varga Olivérnek, az edzők közül Németh Balázsnak és Sztanity Lászlónak, míg a vezetők közül Weisz Róbert és Ábrahám Csaba elnöknek adott át ajándékot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában