Megrepedt az aortája

2022.09.21. 12:46

Új esélyt kapott az élettől a bőnyi futballista

Bár még egy ideig kórházban lesz, szerencsére egyre jobban van a bőnyiek labdarúgója, Lencse Dániel, akit nemrég életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, mert megrepedt az aortája

Szeitz Tibor

Lencse Dániel életmentő műtétjét követően már a győri kórházban gyógyul. Azt mondja, háromszor született újra.

Korábban mi is írtunk a 27 éves játékosról, akinek aggódó csapattársai egy fotóval üzentek bajnoki mérkőzésük előtt a beteg futballistának. 
Lencse Dániel az egyik edzés előtt még otthonában lett rosszul s került a győri sürgősségire, ahonnan átszállították az egyik fővárosi kórházba, ahol életmentő műtéten esett át. 

A labdarúgó tegnap már egy képet posztolt magáról az egyik közösségi oldalon. 

„Nagyon szépen köszönöm nektek a kitartó imádkozást és erőt, amit küldtetek. Sok puszi nektek!” – írta a fotó mellé. A bejegyzést már több mint négyszázan kedvelték, s mintegy háromszázan szóltak hozzá, s kívántak kitartást, jobbulást a játékosnak. 

„Nagyon megható, s köszönöm, hogy ennyien gondoltak rám – árulta el érdeklődésünkre Dániel, aki már a győri kórházban gyógyul. 

– Budapesten húsz órán keresztül altattak s operáltak. A műtét után akadt némi komplikáció is, így nem túlzás, ha azt mondom, a napokban talán háromszor születtem újra. Ehhez képest elég jól vagyok, de még egy ideig biztosan a kórházban maradok” – tette hozzá a játékos, aki elárulta, kutyája is „tartotta benne a lelket”. 

Úgy érzem, most kaptam még egy esélyt. Meg fogok változni. Sikerülni fog, mert a focipályán is mindig nyerni akartam, s ha kell, tudok a céljaimért küzdeni. 

„Azért is van itt mellettem Cody fényképe a kórházban. Nagyon szeretem, s úgy érzem, ő vigyázott rám, segített, hogy mindezt, ami történt, átvészeljem.” 

Dániel legnagyobb szenvedélye a futball, amit – legalább is versenyszerűen – lehet, hogy abba kell hagynia. 

„Ezzel tisztában vagyok, de nem akarom feladni. Mások szerint, és én is úgy gondolom, most az a legfontosabb, hogy egyáltalán itt lehetek, s élek – felelte elcsukló hangon. – Majd meglátjuk, mi lesz, mit mondanak az orvosok. Az biztos, imádom a focit, s jó lenne még játszani, de ha azt mondják, abba kell hagynom, akkor befejezem.” 

A 27 éves fiatalember sok mindent átértékelt magában. 

„Igaz, futballoztam, de bevallom, nem éltem mindig sportolóhoz méltóan. Azt gondoltam, nekem semmi nem árthat. Úgy érzem, most kaptam még egy esélyt. Meg fogok változni. Sikerülni fog, mert a focipályán is mindig nyerni akartam, s ha kell, tudok a céljaimért küzdeni.” 

Dániel barátai csoportot hoztak létre a közösségi oldalon, ahol gyűjtést szerveztek a megsegítésére. 

Már otthon a játékos 
Szerencsére szintén jól van a Dunaszentpál elleni bajnokin megsérült Kun Attila is, aki egy ütközés után légmellet kapott, s mentőt kellett hozzá hívni. A Dunaszeg focistáját hétfőn engedték haza a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában