Ötszörös távú verseny

2022.07.07. 06:30

Ironman – Korosztályában a legjobb lett Rokob József, a GYAC versenyzője

kisalfold.hu

A közelmúltban rendezték a franciaországi Colmarban az IUTA Világkupa-sorozatának ötszörös, tripla és dupla távú Ironman-versenyeit. A viadal résztvevői között volt a GYAC versenyzője, Rokob József is, aki a közelmúltban az ötszörös távú versenyen szerepelt. A versenyzőknek 19 kilométer úszást, 900 kilométer kerékpározást és 211 kilométer futást kellett teljesíteniük.

Dr. Barthalos István tanítványa 98:44.49 órás időeredménnyel a 4. helyen végzett összetettben, korosztályban, az M40 kategóriában pedig első lett.

Az úszás reggelén fekete fellegek és szakadó eső köszöntött ránk, de ez az úszás során nem volt zavaró. A következő fel- adatot, a kerékpározást szikrázó napsütésben és 35 fok körüli hőmérsékletben kellett megtennünk. Ez mintegy 48 óra alatt sikerült. Ezt követően futócipőt húztam és megkezdtem a 159 körből álló futást. Kezdetben hőség, később felhőszakadás nehezítette a dolgunkat. Segítőm, Kolonics Tamás végig remekül segítette a versenyzésemet, ezúton is köszönöm neki áldozatos munkáját

– foglalta össze a verseny történéseit Rokob József, aki hétfőn kezdte a versenyt, a célba pedig pénteken délelőtt 9.45 órakor érkezett be…

Dr. Barthalos István elégedett volt versenyzője teljesítményével:

A versenyre történő felkészülés ideális volt. Tudtunk újdonságokat alkalmazni az edzések során. Ezeken a versenyeken nem az elért helyezés számít, de jó ösztönző erő a korcsoportban elért első hely.

Rokob József következő erőpróbája augusztus 19-én kezdődik a svájci Buchsban, ahol 10 nap alatt 10 Ironman-távot kell teljesíteni. A GYAC sportolója címvédőként érkezik a viadalra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában