Labdarúgás

2022.07.12. 10:00

Megyei foci - Ikrényben nem lépnek feljebb

A megyei harmadosztály Győri B csoportjában két csapat emelkedett ki a mezőnyből, mégpedig az élen végzett Ikrény és az egy ponttal lemaradó Nagyszentjános.

Kocsis-Katona Imre

Ebben a csoportban mindössze 11 csapat szerepelt, így a megszerezhető pontok 78 százalékával bajnokságot lehetett nyerni. Az ikrényi csapat legeredményesebb játékosa már éveken keresztül Bödő Gergely, aki ezúttal 15 gólt szerzett, mögötte 14 góllal Kulicskó Norbert végzett. Az egyesület labdarúgó szakosztálya nagy figyelmet fordít kicsi focipalántákra, U-7, U-9 -es, korosztályban foglalkoztatja és versenyezteti labdarúgóit, természetesen a felnőttek mellett.

Tóth Ildikó évek óta remekül irányítja az egyesületet, az utánpótlás nevelő munkája mellett egyik sikere a mostani bajnoki cím is.

- A gyerekek négy éves kortól kilenc éves korig edzenek itt, majd átadjuk őket a szomszéd falu egyesületének – kezdte az utánpótlás munkájának értékelésével az elnök asszony. - Az MLSZ által szervezett Bozsik tornákon ősszel és tavasszal összesen nyolc alkalommal mérkőztek meg a csoportbeli csapatokkal. Szeptembertől szeretnénk egy U11-es csapatot is indítani, akik jelenleg Börcsön játszanak, de szinte csak saját nevelésű focisták, jó lenne, ha együtt tudnánk őket tartani.

A felnőttcsapatról is jó véleményt alkotott.

- Felnőttcsapatunk nagyon sok saját nevelésű játékossal állhatott fel a dobogó legfelső fokára - mondta Tóth Ildikó. -  A megyei harmadosztályban ezúttal is hosszú és göröngyös út vezetett a bajnoki cím megszerzéséig Ezt az eredményt kiemelkedőnek tartom, mivel a tavaly őszi kezdés előtt még azon gondolkodtunk, egyáltalán elinduljunk-e a felnőttek között. A kitűzött célunk elsősorban a közösség építés volt, úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a csapatszellem, valamint a törzsszurkolóink folyamatos biztatása meghozta az eredményeket és hosszú idő után újra a dobogó legfelső fokán zártuk az idényt.

A jól karbantartott pálya és az új öltöző is remekül szolgálja a fiatalok sportolását, mint ahogy az önkormányzat támogatása is biztosított a zavartalan működéshez. Az előrelépés azonban még várat magára.

- Sajnos nem tudjuk vállalni a felsőbb osztályban indulást, mert az ahhoz szükséges számú utánpótlás csapatunk nincs. Játékoskeretünket szeretnénk fiatalokkal bővíteni, más személyi változást azonban nem tervezünk. Glázer György  edző  folytatja munkáját, a következő szezonban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában