sport

2021.09.23. 14:29

Két újabb ETO-játékos premierje a női válogatottban

A magyar női labdarúgó-válogatott súlyos vereséget szenvedett a vb-selejtező csoport favoritjának számító, BL-győztesekkel teletűzdelt, a világ elitjébe tartozó spanyol válogatottól. Pozitívum a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy Nagy Fanni személyében újabb ETO-játékos mutatkozott be a nemzeti csapatban.

kisalfold.hu

Két vereséggel kezdte a női „A” válogatott a világbajnoki selejtezősorozatot, ahol előbb a Premier League játékosokat felsorakoztató Skóciával, majd a világ egyik legjobb nemzeti csapatával, Spanyolországgal találkozott. A két mérkőzésen több ETO-játékos is lehetőséget kapott Margret Kratz szövetségi kapitánytól.

Szőcs Réka a kapuban végig védte mindkét találkozót, Kovács Laura is kezdőként kapott lehetőséget mind a két alkalommal, ahogyan negyvenöt percet játszott a skótok és a spanyolok ellen is Németh Loretta. Skócia ellen pályára lépett először a nemzeti együtteseben Oláh Adrienn, Spanyolország ellen pedig debütált a felnőtt válogatottban Nagy Fanni.

A vb-selejtezők után visszatértek játékosaink a nemzeti csapattól, s már gőzerővel készülnek az ETO stadionban, szombaton 16 órakor kezdődőd, Puskás Akadémia elleni mérkőzésre. A felcsúti csapat jelenleg a tabella 8. helyét foglalja el, ám semmiképp sem lehet félvállról venni. Keretükben több légiós is megtalálható, két brazil és egy amerikai játékost szerződtettek. Emellett nem kis fegyvertény, hogy az előző fordulóban, az MTK otthonában értek el 2-2-es döntetlent. Csapatunknak tehát teljes koncentrációra és fegyelmezett játékra lesz szüksége, hogy folytatni tudja remek szériáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában