Labdarúgás

2020.03.31. 10:55

Megyei foci – Új otthonukban építkeznek a Győri Cápák

Zűrzavaros időszakon kezd túllendülni a Győr Sharks megyei III. osztályú csapata.

Németh Richárd

A tavalyi szezonban létszám- és edzőgondokkal is küzdő együttesnek sokáig hazai pályája sem volt, de mára úgy tűnik, rendeződni látszanak a körülmények.

„Ismét építkezünk, minden tekintetben. Bár messze állunk a céljainktól és nem vagyunk a legsikeresebbek, már nem »tömtek ki« minket az ellenfelek húsz gólokkal. Nyáron csatlakozott hozzánk Németh Henrik edző, valamint új játékosokkal is erősítettünk a nyári és a téli átigazolási időszakban, így a létszám is rendben van. Jó közösség, családias hangulat kezd kialakulni, s az őszi hullámvölgyek ellenére jó irányba haladunk” – kezdte Vorholt Viktor, a klub elnöke.

Az egyesület korábban az Elektromos-sporttelepen játszotta mérkőzéseit, ám az állatkerti bővítés miatt hazai pálya nélkül maradt, s albérletbe kényszerült. A kék-fehérek egy ideig Abdán tartották a hazai mérkőzéseiket, ám közel egy éve ismét Gyárvárosban rendezik azokat.

„Megkerestük az ETO-t és rendkívül segítőkészek voltak, amiért nagyon hálásak vagyunk. Köszönjük Soós Imre ügyvezetőnek a lehetőséget, hogy a klub pályáját használhatjuk a mérkőzéseinken. Emellett fontosnak tartom megemlíteni, hogy az utánpótlásunkra rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk, de az edzéskörülményeink továbbra sem rendezettek. A Műszaki Szakképzési Centrummal ugyan tízéves együttműködési szerződést írtunk alá, így a Lukács-iskola kisebb füves területén kialakíthattunk egy edzőpályát, s a tavalyi lehetőségekhez képest ez mindenképpen előrelépés, ám egyelőre nem teljes megoldás, hiszen szabványméretű pályán csak keveset tudunk készülni” – folytatta a klubvezető, aki továbbra sem szeretne hangzatos célokat kitűzni.

„Szeretnénk sportolási lehetőséget biztosítani és azt szeretnénk, ha ők élveznék is a játékot egy jó hangulatú közösségben” – nyilatkozta Vorholt Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában