Megkezdték a munkát az új edzők

2019.12.03. 19:20

Amerikai foci – Szezonon kívül sem tétlenkednek a győri Cápák

Nagy munka vár a csapatra, hiszen mind a támadó, mint a védő oldal új rendszert tanul.

kisalfold.hu

Fotó: Becs László

Szeptember óta javában zajlik az offseason a győri Cápák HFL (magyar amerikaifutball-bajnokság) keretében. Ahogy arról már beszámoltunk, Boda Gábor nyáron visszatért Győrbe vezetőedzőnek, ahol 2004-ben a karrierjét kezdte. Emellett a védelmet is ő irányítja.

„Nagy lelkesedéssel érkeztem a csapathoz, nagyon várom már a szezont. Kicsit lassan indult el a munka, a játékosok még nem égnek üzemi hőfokon. A hangulat jó, sokan nagy reményekkel várjuk a startot. Több edzőmeccset fogunk játszani, az első HFL meccsünkig, remélem jól fel tudunk készülni. Fontos, hogy már az irányítónkkal tudunk edzeni és Arthur Brown, a támadó koordinátorunk is megérkezett Los Angelesből. Jól megtaláljuk a közös hangot, jól tudunk együtt dolgozni” – kezdte a kisalfold.hu-nak Boda Gábor.

Fotó: Becs László

„Az idősebb játékosok lelkesek, a rutinjuk pedig nagyban segíti a csapatot. Nagyon jó mentalitásúak a fiatalok is, akikből több játékost is beillesztünk a csapatba, hála Horváth Péter, Andres Fernandes, Szilas Péter és áldozatos munkájának. Az idei cél a rájátszásba jutás, ott pedig aztán bármi megtörténhet. Ezt kell szemelőt tartanunk. Ha nem vesszük le a tekintetünk a célról és erősek tudunk maradni, nagy meglepetést okozhatunk. Érkezésemkor még csüggedt, hit nélküli játékosokkal találkoztam. Ám az idő elteltével az edzői gárda lelkesedése egyre jobban magával húzza a játékosokat, és erőt ad a csapatnak. Ahogy közeledik az első edzőmeccsünk, úgy pörögnek fel a fiúk. Fontos mérkőzések ezek, hiszen itt tudjuk leszűrni és javítani a hibákat.”

A támadókat a szintén már ismerős Arthur Brown vette át, néhány hete érkezett meg Győrbe. Arthur az előző két évben mint játékos volt a csapatnál, idén már edzői státuszban láthatjuk a pálya szélén.

„Nagyon hálás vagyok hogy visszatérhettem a Cápákhoz. Sok van még a srácokban, amit egy jól megalapozott felkészüléssel kamatoztatni is tudnak majd a szezon során. Nagy munka vár a csapatra, hiszen mind a támadó, mint a védő oldal új rendszert tanul. Három hónapunk van erre, de hisszük hogy sikerülni fog. A fiatal játékosokban is nagy potenciált látok, akiket a rutinos veteránjaink segíthetnek sikerre vezetni. Ezek a fiatal fiúk pedig éhezik a sikert. Mi pedig azt, hogy közös munkával sikerre vezessük őket. Azért vagyunk itt, hogy jobbá tegyük a jövőbeli Cápákat„ – mondta el a felkészülésről Arthur Brown.

Fotó: Becs László

A szezon 2020. március végén indul. A csapatok idén ugyanazok maradtak, egy csapat sem lépett fel alsóbb osztályból, így idén is 6 gárda fog megmérkőzni a magyar bajnoki címért.

A hétvégén a Cápák Budapestre látogatták, ahol egy közös edzésen, majd edzőmérkőzésen vettek részt a FISU válogatottal. Az egyetemi válogatottban több Cápa is játszik, így ők váltogatták, hogy mikor melyik mezben lépnek pályára. A győri alakulat jól teljesített még így is, hogy alig pár edzés óta kezdték el installálni az új támadó és védelmi rendszert. A csapat egy kis időre most megpihen, majd január elején újult erővel folytatják a felkészülést a 2020-as HFL szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában