Helyi sport

2018.10.24. 22:30

Női kosárlabda Európa Kupa - A Győr győzelemmel rajtolt 

A szerdai nyitókörben a győri csapat a portugál Uniao Sportiva ellen győzött.

kisalfold.hu

CMB Cargo-UNI Győr–Uniao Sportiva 78–67 (26–21, 13–12, 23–19, 16–15)

Győr, női Európa-kupa-mérkőzés, F csoport, 1. forduló, 300 néző. V.: Tomic (horvát), Cavara (bosnyák), Ivanovic (szerb).


UNI Győr: BROWN 14/6, RAKSÁNYI 13/3, Varga Zs. 2, SPANOU 14, GRAY 14. Cs.: NAGY D. 7/3, Krnjic 2, Török Á. 4, Czank 3/3, Laklóth 5/3, Szabó P. Edző: Sandro Orlando.


Uniao: SOEIRO 15/9, Mateus 5/3, DJASSI 13/9, MONTEIRO 13, Coulibaly 3. Cs.: Filipe 13/9, Seilund 5/3. Edző: Ricardo Botelho.


Az első negyedben szinte végig a portugálok vezettek, akik nagyon jól elkapták a fonalat az elején. Az UNI Győr többször is kiegyenlített, a vezetést azonban csak a szakasz hajrájában tudta átvenni (21–19). A második tíz percben bő egy perc alatt elfogyott az ötpontos hazai előny, de aztán megint a zöld-fehérek pillanatai következtek. Az Uniao szívósan küzdött, nem hagyta magát lerázni, a hatpontos győri előny a nagyszünetben nem volt teljesen megnyugtató. A fordulás után viszont fokozatosan húzott el ellenfelétől az UNI Győr, mely már 60–44-re is vezetett, a záró felvonásnak viszont már csak tízpontos előnyről vághattak neki a győriek (62–52). Hátradőlni nem lehetett, mert a negyedik tíz percet 5–0-val kezdte, így megfelezte hátrányát a portugál bajnok. Hullámzott a játék, mert megint az UNI Győr dobálta a kosarakat, 73–60-nál hiába csinált egy újabb 5–0-át a vendéggárda, a győri diadalt nem fenyegette veszély.


Két bajnoki vereség után nagyon fontos győzelmet aratott a győri gárda az Európa-kupa csoportkörének nyitányán.


Sandro Orlando: – Idegesen kezdtünk, mégiscsak az első meccs volt az Európa-kupában, s nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Nem a legjobban kezdtünk, de aztán percről percre lendültünk játékba. Azt gondolom, megérdemeltük a győzelmet.


Ricardo Botelho: – Először is gratulálok a győrieknek, megérdemelten győztek. Mi jól kezdtünk, sok pontot tudtunk szerezni, de a győri csapat erőben jobban bírta. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnénk fejlődni, s bár kemény a csoportunk, remélem, mielőbb meglesz az első győzelmünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában