Helyi sport

2018.07.03. 23:00

Kosárlabda: alapos vérátömlesztésen esett át az UNI Győr kerete - videón az érkezők

Hét új játékos érkezik a győri csapathoz. Ahogyan Sandro Orlando fogalmazott: farkasokat kerestek, nem bárányokat.

kisalfold.hu

 Alapos vérátömlesztésen esett át az UNI Győr együttese. Az előző szezonban a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt bronzérmes gárdából távozott valamennyi légiós – Nirra Fields, Goree Cyesha, Kamilla Sztepanova, Danielle Robinson még a szezon hajrájában elhagyta a klubot –, s már nem a zöld-fehéreknél kosarazik Krivacevic Tijana, Simon Zsófia, Nagy-Bujdosó Nóra, Markó Dorina és Simon Anikó. Utóbbi azonban marad a klub kötelékében, az NB I/B-s csapatban játszik, fiatalokkal foglalkozik és az irodában is kapott munkát.


Hatan maradnak, heten érkeznek


Jövőre is a győrieket erősíti ugyanakkor Laklóth Anna, Czank Tímea, Varga Zsófia, Szabó Petra, Török Ágnes és Horváth Krisztina.


Új játékos lesz Nagy Dóra, aki Diósgyőrben játszott legutóbb, korábban viszont – igaz, még nagyon fiatalként, 16 évesen már játszott az első csapatban – több szezont lehúzott Győrben a még mindig csak 23 éves irányító.

Raksányi Krisztina számára sem ismeretlen Győr, a magyar válogatott csapatkapitánya a 2012/13-as szezonban szerepelt a zöld-fehéreknél. A 27 éves kosaras szintén Diósgyőrből érkezik, noha a bajnokságot még a PEAC csapatában kezdte.


Krnjic Sara szintén 27 éves. A szerb válogatottal Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes center 2008 és 2011 között Pécsett, ezután 2017-ig Sopronban játszott, a legutóbbi szezonban pedig Szekszárdon szerepelt, s velük lett Magyar Kupa-győztes, valamint bajnoki ezüstérmes. Korábban a WNBA-ben a Washington Mystics draftolta, de végül nem szerepelt az amerikai bajnokságban.


Négy idegenlégiós csatlakozik a kerethez: a 25 éves görög erőcsatár, Artemisz Szpanu hazája válogatottjával részt vesz az őszi spanyolországi világbajnokságon. A 2016/17-es szezonban Spanyolországban a Girona csapatában játszott, az előző évadban pedig a CCC Polkovice csapatában többek közt az Euroligában is szerepet kapott, itt 9,7 pontot, 6,1 lepattanót és 2,1 asszisztot átlagolt.


A 24 éves amerikai hátvéd, Lexie Brown igazi kosarascsaládba született, hiszen édesapja Dee Brown 12 szezonon keresztül szerepelt az NBA-ben (Boston Celtics, Toronto Raptors és Orlando Magic), 1991-

ben megnyerte az NBA All-Star gála zsákolóversenyét is. Az új játékos egyetemi karrierjét a Marylandi Egyetemen kezdte, majd a Duke-on tanult és csapatában játszott 2018-ig. A WNBA-ben 2018-ban az első kör 9. választottjaként draftolta a Connecticut Sun csapata.


A szintén amerikai, 25 esztendős Reshanda Gray erőcsatárként és centerként is használható. A kosarast 2015-ben a Minnesota draftolta a WNBA-ben, de játszott az Atlanta Dream és a New York Liberty csapatában is. Európában 2015 és 2017 között a Napoli együttesét erősítette, az elmúlt két évben pedig megfordult Koreában is.

Érkezik egy tehetséges bosnyák játékos, Melissa Brcaninovic mindössze 19 éves, elsősorban center, de erőcsatár is. Győrbe a Famila Schio csapatától érkezik kölcsönbe. Az elmúlt szezonban a Vicenzának „kölcsönözte ki" a Schio, korábban pedig a Galatasarayban játszott.


Az utánpótlásból három fiatal kerül fel az első csapat keretéhez: Szirony Dorina, Biczó Laura és Baffy Fanni.


Változás a stábban


A szakmai stábban annyi a változás, hogy Ábrahám Márta Pécsre szerződött, Patai Benjámin azonban maradt, s Sandro Orlando munkáját még a szintén olasz Loris Barbiero segíti. Az 53 éves szakember az olasz válogatott másodedzőjeként is dolgozik – mint ismeretes, Orlando az olasz U20-as válogatottat irányítja, többek között a hétvégétől Sopronban esedékes EB-n –, de vezetőedzőként is többéves tapasztalattal rendelkezik: edzette többek közt a Vicenza, a Lucca és a Reyer Venezia csapatát is.


„Jövünk, Ne félj!"


Fűzy András, a győri klub elnöke így nyilatkozott a változásokról: „Olyan játékosokat kerestünk, akik egyrészt szakmailag beleillenek abba a stílusba, amelyet vezetőedzőnk szeretne meghonosítani, emellett a palánk alatt is stabilabbá tudunk válni, másrészt pedig emberileg is megfelelnek az elvárásoknak. Ahogyan Sandro Orlando fogalmazott: farkasokat kerestünk, nem bárányokat. Az új szezonra a szlogenünk: »Jövünk, ne félj!«, ami leginkább annak szól, hogy nem mondtunk le céljainkról, szeretnénk ismét bajnoki döntőt játszani."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában