Helyi sport

2018.04.24. 22:27

Női kosárlabda NB I - Előnyben a Győr a bronzcsatában - sok-sok fotó

A Győr került lépéselőnybe a női kosárlabda NB I harmadik helyéért zajló párharcban, mivel az első mérkőzésen, hazai pályán legyőzte a ZTE csapatát.

kisalfold.hu

CMB Cargo-UNI Győr–ZTE 72–56 (21–20, 20–13, 14–14, 17–9)

Győr, Olimpiai Sportpark, bronzmérkőzés, 100 néző. V.: Papp, Ádám, Balog.


UNI Győr: Czank 2, FIELDS 14, VARGA ZS. 8, KRIVACEVIC 4, GOREE 12. Cs.: Sztepanova 9, TÖRÖK Á. 16/6, Laklóth 2, Simon Zs. 2, Nagy-Bujdosó 3/3, Szabó P., Markó. Edző: Sandro Orlando.


ZTE: KOZIAR 11/3, GORJANÁCZ 6, JEFFERY 12/3, Hegedűs-Őri 5, PARKER 12. Cs.: Pavel, Gáspár-Szalay 10/3. Edző: Gáspár Dávid.


Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UNI Győr javára.


Jobban kezdett a ZTE, de az első negyed végén már a győri csapat vezetett. A folytatásban is lendületben maradtak a zöld-fehérek, s már a második szakaszban elléptek tíz ponttal (39–29). Ez a különbség állandósult a második félidő első felében, s bár volt időszak, mikor kissé akadozott a hazai gépezet, a ZTE nem tudott jelentősen közelebb kerülni a győri gárdához, mely végül magabiztosan húzta be a párharc első felvonását.

Mindez azt jelenti, ha a pénteken 19 órakor kezdődő mérkőzést is nyeri az UNI Győr, megszerzi a bronzérmet. Némi aggodalomra ad okot, hogy a második negyed hajrájában bokasérülést szenvedett Goree Cyesha, de a győriek magyar válogatott játékosa, noha kissé még bicegett, a meccs után már azt mondta: szeretne pályára lépni pénteken.


Sandro Orlando: – Az elején látszott, hogy nem voltunk játékban, majd javítottunk a támadólepattanózásban, s az ellenfél faultproblémáit ki tudtuk használni. Ekkor már jól védekeztünk, magas tempóban támadtunk, s könnyű kosarakat szereztünk.


Gáspár Dávid: – A győriek megérdemelték a győzelmet. Csapatomnak azt kell játszania, amit tud. Remélem, a hazai meccsen ennek szellemében kosárlabdázunk, s vissza tudunk jönni Győrbe.


Török Ágnes: – Nem kezdtünk jól, talán ennek az volt az oka, hogy mi már hosszabb ideje nem játszottunk éles meccset, míg a ZTE nemrég fejezte be az elődöntőt. Mikor rendeztük a sorokat, s feljavult a védekezés, sikerült olyan előnyt szerezni, mely megnyugtatott bennünket, s végül biztosan szereztük meg a győzelmet.

 

Fotók: Mészáros Mátyás




Az 5. helyért, 2. mérkőzés: VBW CEKK Cegléd - Aluinvent DVTK Miskolc 93-78 (27-21, 24-19, 18-19, 24-19)


A párharc végeredménye: 2-0, a Cegléd javára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában