Helyi sport

2016.12.01. 18:06

Női kosárlabda Euroliga - Szoros meccsen soproni vereség Orenburgban

A Sopron nyolc ponttal kikapott az orosz Orenburg otthonában csütörtökön a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

kisalfold.hu

Orenburg–Uniqa-Sopron 65–57 (17–20, 13–11, 13–11, 22–15)

Orenburg, női Euroliga-mérkőzés. V.: Csender (román), Tomic (horvát), Tsaroucha (görög).


Orenburg: OUVINA 6/6, ZSEDIK 12 , Mitchell 7, ZAHUI 12, WILLIAMS 12. Cs.: PETRUSINA 10, Maiga 2, Beglova 4, Szapova. Edző: Roberto Iniguez.


Sopron: FEGYVERNEKY 8, Turner 2, DRAMMEH 13/6 , KRNJIC 12, GEORGE 9. Cs.: Crvendakic 8, Határ, Dubei 3/3. Edző: Sterbenz László.


Két és fél percig egymás hibáiból éltek a csapatok. Fegyverneky közel 4 perces soproni kosárcsendnek vetett véget, majd Drammeh villanásaival egy pontra zárkózott fel a magyar bajnok, mely Krnjic kosarával át is vette a vezetést. A negyedet 6–0-lal, valamint hárompontos előnnyel zárta a Sopron.


A hazai csapat nem tudott mit kezdeni az Uniqa védekezésével. A szakasz közepén „túlpörgött" az Uniqa, ezt kihasználva Williams vezérletével fordítottak a hazaiak, de Drammeh újabb hármasával visszaszerezte a vezetést a Sopron, amely végül egypontos vezetéssel zárta a félidőt.


Szünet után hat ponttal ellépett az Orenburg. Volt tartása a Sopronnak, ledolgozta hátrányát, de a zárószakasz előtt egy ponttal az Orenburg vezetett. Az utolsó negyedben egy négyperces soproni rövidzárlatot kihasználva 10–0-lal elhúzott az Orenburg, innentől a magyar bajnok már nem tudta szorosabbá tenni a meccset, de alaposan megnehezítette az Euroliga legutóbbi ezüstérmesének a dolgát.


[namelink name="Sterbenz László"]: – Nagyon megizzasztottuk őket ebben a kutya hidegben.


Sterbenz László vezetőedző együttese szerdán a spanyol Salamancát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában