Helyi sport

2016.12.19. 13:11

Königssee rendezi a bob-vb-t

A németországi Königssee-ben lesz februárban a bob- és szkeleton-világbajnokságra, amelynek a rendezési jogát a sportág nemzetközi szövetsége (IBSF) kedden elvette Szocsitól.

mti

Az IBSF hétfői bejelentése szerint a vb-nek február 13. és 26.  között ad otthont a bajorországi turistaparadicsom - 1979, 1986,  2004 és 20011 után ötödször. Königssee-ben található a világ  legrégebbi, műjég borítású bobpályája.


A világszövetség az államilag támogatott oroszországi  doppingesetek és az ehhez kapcsolódó botrány miatt állt el hat  napja a szocsi rendezéstől, az indoklás szerint a vb-n résztvevő  sportolóknak és edzőknek arra van szükségük, hogy zavartalanul  koncentrálhassanak, s ne kelljen "vélt vagy valós vádakkal és  vitákkal foglalkozniuk".


A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Richard McLaren  vezette vizsgálóbizottsága múlt pénteken hozta nyilvánosságra, hogy  több mint ezer orosz sportoló - nyári és téli olimpikon, valamint  paralimpikon - érintett az állami szinten támogatott  doppingbotrányban. A csalások érintették a többi között a 2014-es  szocsi téli olimpiát is, négy aranyérmes, és további nyolc dobogós  orosz versenyzőnek is manipulálták a mintáját. A New York Times azt  írta, köztük van a szkeletonos olimpiai bajnok Alekszander  Tretyakov is, Oroszország azonban ezt az állítást visszautasította.


A vb a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékokra is  rangsorol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában