Helyi sport

2016.11.09. 22:05

Női kosárlabda Euroliga - Soproni siker a Bourges ellen

A Sopron hazai pályán nyolc ponttal felülmúlta a Bourges csapatát szerdán a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

kisalfold.hu

Uniqa Sopron–Bourges 77–69 (20–16, 12–20, 14–17, 31–16)

Sopron, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 3. forduló, 600 néző. V.: Suslov (észt), Zubak (szlovák), Sztojanova (bolgár).


Sopron: FEGYVERNEKY 15/6, TURNER 21/3, Drammeh 2, KRNJIC 12, George 5/3. Cs.: CRVENDAKIC 15/9, DUBEI 7/3. Edző: Sterbenz László.


Bourges: TANQUERAY 11/9, LEEDHAM 12, Salagnac 4, ALEXANDER 8, DOS SANTOS 19. Cs.: Bojovic 2, Tchatchouang 6, Chatereau 2, Chevaugeon 5/3, Johannes. Edző: Valerie Garnier.


Dos Santos vezérletével gyorsan ellépett 8–2-re a Bourges. Sterbenz időkéréssel rendezte csapata sorait, s George kivételével a hazai kezdő ötös minden játékosa betalált, s egy 8–0-val fordított az Uniqa. A szakasz második felében fej fej mellett haladtak a csapatok, a végén Fegyverneky megmozdulásaival négypontos előnyt szereztek a hazaiak.


A második szakasz közepén a Sopron eladott labdáiból egy 9–0-ás rohammal ötpontos előnyt szereztek a vendégek. Két másodperc híján négy percig nem szerzett pontot a magyar bajnok. A félidő végén Turner büntetőivel zárkózott fel a Sopron, de Leedham révén az utolsó szó a vendégeké volt, akik négy pont előnnyel térhettek pihenőre.


A Sopron közel két és fél perc elteltével George triplája révén szerezte első pontjait a szünet után. Hiába kért időt Sterbenz László, a negyed közepén tízpontosra nőtt a vendégelőny. Fegyverneky triplája adott reményt, de kapkodott a Sopron, a nyugodtan kosarazó vendégek tartották előnyüket.

A záróetap elején a Turner, Crvendakic, Dubei trió remeklése révén egy 15–3-as 3 és fél percet „repesztett" az Uniqa. A negyed közepén becsúszott egy-két rossz dobás, eladott labda, s a Bourges azonnal feljött három pontra. Sterbenz időkérése után Turner, valamint Crvendakic jóvoltából már nem adta ki a vezetést a kezéből a hazai alakulat.


Sterbenz László: – Három meccs után kétszer annyi győzelmünk van az Euroligában, mint tavaly. Öveges professzor sem tudná jobban szemléltetni, mi zajlik nálunk, tizenegy pontos hátránynál is tudtunk sebességet váltani, és emellett a két fiatal, a Dubei–Crvendakic páros teljesítménye is kellett a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában