Helyi sport

2016.10.22. 23:15

Női kosárlabda NB I - Győrtől kapott ki a címvédő Sopron - fotók

Másodszor vesztett a címvédő Sopron a női kosárlabda NB I alapszakaszában, miután a szombati játéknapon kilenc ponttal kikapott a megyei rangadón, Győrben.

kisalfold.hu

CMB Cargo-UNI Győr-Uniqa-Sopron 88-79 (28-21, 20-25, 20-20, 20-13)

Győr, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 900 néző. V.: Cziffra, Hegedüs, Hervay.


UNI Győr: KIESEL 14/3, Laklóth 5/3, Horváth K. 3, Hruscaková 6, GOREE 19. Cs.: SIMON ZS. 20/3, Török Á. 5/3, Szabó P. 2, LIKHTAROVIC 14/6. Edző: Völgyi Péter.


Sopron: FEGYVERNEKY 15, TURNER 16/3, Dubei 5/3, GEORGE 16/3, Krnjic 3. Cs.: Drammeh 7, CRVENDAKIC 12/6, Határ 2, Weninger 3/3. Edző: Sterbenz László.

 

Fotók



A kezdés előtt adta át Fűzy András, a győriek elnöke a tavalyi szezon legjobb utánpótláskorú játékosnak járó Fűzy Ákos-díjat Horváth Krisztinának, míg az edzők közül Laky Tibor érdemelte ki a Tapodi Péter-díjat, amit Tapodi Péter özvegye, Dagmar Imbergerová adott át. A bajnokin a közelmúltban ezer pontot elérő Laklóth Annát is köszöntötték a hazaik.


Végig kiélezett mérkőzést hozott a két megyei csapat rangadója. Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, de a szakasz utolsó percbe lépve 25-16 volt a győrieknek, akik tíz perc után hét ponttal vezettek. A második szakasz elején bő egy perc alatt elfogyott a hazai előny (28-28). Fej fej mellett haladt a két csapat, a nagyszünetre kétpontos győri előnnyel mehettek a csapatok (48-46).

Goree kosarával kezdődött a második félidő, ahol sokáig maradt a korábbi forgatókönyv, nem tudott elszakadni egymástól a két gárda. A negyed második felében aztán 60-54-nél Sterbenz László időt kért. Crvendakic vette vállára a Sopront, öt pontot szórt zsinórban, majd Krnjic büntetőből egyszer volt eredményes (60-60). Likhtarovic emelt be kritikus pillanatban egy hármast. A zárófelvonás előtt két ponttal vezetett az UNI Győr (68-66). Az utolsó negyedben egy 6-0-val kezdtek Simon Zsófiáék, majd 76-73-ra feljöttek a vendégek. Simon Zsófia triplája után nyolc pont volt a különbség (81-73). Négy soproni pont után kimaradt egy győri ziccer, a Sopron megszerezte a labdát, de George szabálytalankodott, ezért visszakapta a labdát a hazai gárda. Goree az egyik büntetőt dobta be. Oldalról jöhettek a győriek, Laklóth harcolt ki két büntetőt, amit értékesített is, ezzel pedg gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Az UNI Győr négy és fél év után győzte le megint megyei riválisát.


Völgyi Péter: - Sikerült több hibára kényszerítenünk a Sopront, mint ők bennünket, ennek köszönhetjük a győzelmet.


Sterbenz László: - Gratulálok a győrieknek. Egyenlő állásnál négy-öt alkalommal is mi hibáztunk döntően nagyot a pályán lévő két csapat közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában