Helyi sport

2016.05.12. 10:03

Nyolc országból érkeznek birkózók Győrbe

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Sillai László-emlékversenyt.

kisalfold.hu

A szombaton 10.30 órakor kezdődő eseménynek először lesz otthona a Magvassy-csarnok, s idén szélesedik igazán nemzetközivé a mezőny, ugyanis összesen nyolc országból érkeznek fiatal birkózók a gálára.

Kozalk Tibor, a Győri AV birkózószakosztályának vezetője elmondta: több mint háromszáz sportolóval számolnak.


„Jönnek bosnyák, horvát, osztrák, cseh, szlovák, lengyel és szerb birkózók, na meg persze a magyarok is szép számban képviseltetik magukat. Klubunkból húsz-huszonöt versenyzőt indítunk, s négy-öt aranyérem megszerzésében reménykedünk" – mondta a sportági vezető.


A győzelemre a legesélyesebbek között Reznyák Mátét, Gyurasits Mátét, valamint a lányoknál Kocsis Boglárkát nevezték meg a győriek.


A viadalon négy korcsoportban küzdenek majd egymással a versenyzők: a gyermekek (2007–2008-as születésűek) szabad-, a diák I (2005–2006) és a diák II korcsoport (2003–2004) kötött-, a serdülő lány korcsoport résztvevői (2001–2003) szabadfogásban birkóznak az érmekért, egyszerre három szőnyegen mennek majd a mérkőzések.


Csonak Csaba vezetőedző elmondta: sok kezdő versenyzőt elindítanak, hogy megmutassák, mit tudnak.

Az indulók között lesz egyébként Sillai László unokája, Hajnalka is. A kilencéves kis birkózó egy időre felhagyott a sportággal, helyette táncolt, ám most újrakezdte a birkózást, s várhatóan ott lesz a mezőnyben, de a fiúk között, a lányoknál ugyanis csak serdülő korosztályban rendeznek versenyt.


Kozalk Tibor annyit még elmondott: sok segítséget kaptak a győri Bercsényi-iskolától, a diákok közösségi szolgálat gyanánt vesznek részt ugyanis a szervezésben szombaton.


Hír még, hogy a Győri Fotóklub pályázatot hirdet Fókuszban a birkózás címmel, a témában a legjobb fotót díjazzák.


A leglényegesebbnek pedig azt tartja a szakosztályvezető, hogy Sillai László örökösétől, a volt világbajnok fiától, Csabától megkapták az engedélyt a névhasználatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában