Helyi sport

2015.05.11. 10:28

Dózsások ünnepeltek Győrött

A Győri Dózsa Sportegyesület egykori sportolói, edzői, vezetői adtak randevút egymásnak a közelmúltban Hollósi László atléta-edző és felesége szervezésében.

kisalfold.hu

A nosztalgiavacsorán megtelt az étterem a zömében korosodó egykori dózsásokkal, akik azon az estén megemlékeztek a valamikori szakosztályokról a labdarúgástól az atlétikán át a kosárlabdáig. Felidézték azon nagyságok alakját, akik a legnagyobbat alkották lila-fehér színekben. Így szó esett többek között Sillai László birkózó-világbajnokról, olimpikonról, aki az egyesület elnöke is volt, Földingné Nagy Judit kétszeres olimpikon maratoni futóról és Kiss György olimpikon futóról.

A résztvevők egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a Dózsa elhunyt nagyjairól, mint Tullner Jánosról, aki hosszú éveken keresztül végzett szervező-, nevelői munkát vagy Szalay Ferencről, az atlétikai szakosztály volt vezetőedzőjéről.

Fénykorában az Újpesti Dózsa után a legnagyobb dózsás sportegyesület volt a győri, sok-sok magyar válogatott, országos bajnok sportolóval. A szakosztályok nagy részének a Bercsényi ligeti sporttelep volt a méltó otthona.

A volt dózsások büszkén emlékeztek múltjukra, eredményeikre, s azt kívánják az utókor sportolóinak, hogy ők is hasonló színvonalon képviseljék Győr hírnevét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában