Helyi sport

2014.08.14. 16:43

Hazai pályán kapott ki az ETO az FTC-től

A győriek végig sokkal többet birtokolták a labdát és rengeteg helyzetet alakítottak ki, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. Busai 45. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött a Ferencváros.

kisalfold.hu

Hiába játszott órási fölényben az ETO, Busai góljával 1-0-ra győzött a Ferencváros Győrött. Thomas Doll, a vendégek mestere is elismerte, hogy sokkal jobban játszott az ETO, a szerencsének köszönhetik a győzelmet.

Győri ETO FC - Ferencváros 0-1 (0-1)

ETO Park, 7300 néző. Vezette: Andó-Szabó (Kispál, Viszokai)

ETO: Kamenár - Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai (Trajkovic, 80.) - Varga R., Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.) - Priskin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

FTC: Dibusz - Nalepa, Pavlovic, Mateos, Bönig - Dilaver, Nagy D. (Cukic, 65.), Gyömbér, Busai - Gera (Havojic, 79.), Böde (Lauth, 78.). Vezetőedző: Thomas Doll.

Kiállítás: Varga R. (86.)

Gólszerző: Busai (45.)

Sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.),illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (85.), Busai (89.)


Edző értékelések

Horváth Ferenc: - Nehéz bármit is mondanunk a Videoton és a Fradi ellen találkozó után, akkor is mi irányítottunk. Néha nagyon könnyen jönnek a győzelmek, néha viszont meg kell szakadni egy pontért is. A csapat ezen az úton van, mindig becsülettel hajtanak. Mondhatnénk rengeteg dolgot, hogy felborult a pálya és sok helyzetet dolgoztunk ki és egy csapatot sem szorítottunk még így be, de egy szónak és száz a vége, kikaptunk 1-0-ra. Lehet, hogy csak három pontunk van, de nagy hibát követ el, aki azt gondolja, hogy már nem lehetünk bajnokok. Ritka az olyan edző Magyarországon, mint Doll, aki teljesen reálisan értékelte a találkozót.


Thomas Doll: - Ma nem a jobbik csapat győzött! Az első félidőben aránylag jól tudtunk a párharcokban részt venni és megszereztük a vezetést is, azon kívül nem nagyon volt más lehetőségünk. Egy-két játékosnak az erőnlétével van még probléma, ezért is maradtunk le a második félidőben. Az ETO nagyon jól játszott, rengeteg beadása és helyzete volt. Számunkra rendkívül fontos volt a biztonság, ezért is játszottunk sokszor öt védővel. Három pontot szereztünk, rengeteg munka áll még előttünk. 


Kiváló időjárási körülmények között fogadhatta a Győri ETO FC együttese a Ferencvárost, egyedül a pálya talajával volt probléma, rengeteget csúszkáltak a játékosok az egész mérkőzésen. Probléma volt még a hazai jegypénztárnál is, sokan csak a találkozó 40. percében érkeztek be a stadionba.

A találkozó első percében Kronaveter ígéretes szögből végezhetett el szabadrúgást, de Dibusz jó helyen állt és magabiztosan fogta a labdát. Öt perccel később Völgyi szöglete veszélyesen tekeredett a kapu felé, de a vendégek kapusa ezúttal is időben megszerezte a labdát.

A folytatásban viszont kiegyenlített játékot láthattunk, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, rendkívül kevés helyzetet alakítottak ki. Az első komolyabb lehetőségre a 19. percig kellett várni, de Rudolf 7 méterről kiszorított helyzetben az oldalhálóba lőtt.

A győriek átvették a kezdeményezést, a vendégek főként a gyors ellentámadásokban bíztak továbbra is. Egy szép hazai támadás végén Rudolf 8 méteres lapos lövését Dibusz óriási bravúrral védte, majd egy perccel később Priskin is veszélyezhetett volna, de nagy helyzetben fölé bombázott.

Már szinte mindenki elkönyvelte a gól nélküli első félidőt, mikor egy gyors ferencvárosi ellentámadás végén Böde lábáról a mögötte érkező Busai elé pattant a labda, aki 10 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. (0-1) A vendégek az első lehetőségüket váltották gólra, így 1-0-ás fővárosi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a győriek, folyamatos nyomás alatt tartották a vendégek védelmét. Horváth Ferenc együttese sokkal többet birtokolta a labdát és ezúttal a helyzetek sem maradtak el. Mindkét szélről érkeztek a veszélyes beadások, de a fejesek rendre elkerülték a kaput.

Az egyik legnagyobb lehetőség a találkozó 64. percében adódott egy szép támadás végén, Varga gurított a kifutó Dibusz mellett jobb lábbal kapura, de a labda a kapufáról kifele pattant. Három perccel később Lipták fejesénél viszont már a vendégek kapusa védett óriási bravúrral.

A folytatásban is hihetetlen energiákat mozgósított az ETO, az FTC képtelen volt tartani a labdát és kijönni a saját térfeléről. Sorra jöttek a győri lehetőségek, de mindenkinek az az érzése volt a lelátón, hogy ezen a vasárnapi délutánon a szerencse teljesen elpártolt a hazaiaktól.

A mérkőzés végén a játékvezetőben elakadt egy Rába-parti támadás, amely után a meglóduló Havojicot hátulról próbálta buktatni Varga Roland, aki ha kicsit is találta el a támadót, Andó-Szabó játékvezető jogosan azonnal piros lapot mutatott neki.

A találkozó hosszabbításában még Rudolf lábában lehetett volna az egyenlítés, de Lipták felívelése után Dibusz az utolsó pillanatban megszerezte a labdát a támadó előtt.

Ezen az estén hiába játszott sokkal jobban az ETO, a rendkívül kevés helyzetig jutó Ferencváros végül 1-0-ás győzelmet aratott Győrött. Horváth Ferenc együttese nem érdemelt vereséget, viszont négy forduló elteltével csak három pontja van a bajnokságban.

Online közvetítés


Vége a találkozónak!

90+3.p. Lipták felívelése után Rudolf ugrott ki remek ütemben a védők között, de az utolsó pillanatban Dibusz leszedte a támadó lábáról a labdát.

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

89.p. Priskin és Budai kapott sárga lapot lökdösödésért.

86.p. Egy ígéretes győri támadást elakadt a játékvezetőben, amely után Havojic iramodott meg a labdával, majd Varga Roland hátulról próbálta meg szerelni, amiért a játékvezető piros lapot adott.

82.p. Varga jobb oldali beadása után Völgyi elé került a labda, aki estében még középre kotorta Rudolf felé, aki egy állítás után lőhetett volna, de Andric próbálkozott inkább bal lábbal, de tekerése elkerülte a kaput.

81.p. Cukis is sárga lapot kapott.

80.p. Pátkait Trajkovic váltotta a győrieknél.

79.p. Kamber kapott sárga lapot Busai felrúgásáért.

79.p. Kettős csere a vendégeknél. Böde helyett Lauth érkezett a pályára, míg Gerát Havojic váltotta.

76.p. Gyömbér kapott sárga lapot Pátkai felrúgásáért.

74.p. Böde kapott sárga lapot reklamálásért.

70.p. Rudolf bal oldali beadása után Varga óriási helyzetben 7 méterről csúnyán fölé bombázott.

69.p. Svec helyére Dudás érkezett a pályára.

67.p. Andric bal oldali beadása után Lipták fejelt a jobb felső sarok felé, de Dibusz óriási bravúrral kiütötte a labdát.

64.p. Folyamatosan nyom az ETO! Legutóbb egy gyönyörű összjáték végén Varga Roland lőtte el a kifutó Dibusz mellett a labdát, de a bal oldali kapufáról kifele pattant a labda.

63.p. Pavlovic kapott sárga lapot Priskin felrúgásáért.

61.p. Varga Roland bal oldali beadása után Priskin fejelt 4 méterről, de Pavlovic testéről szögletre pattant a labda. Pontrúgás után tisztáztak a vendégek.

60.p. Gyors győri ellentámadás végén Völgyi bal oldali beadása után Varga 12 méterről fejelt jócskán a kapu fölé.

54.p. Kronaveter helyére Andric érkezett a pályára.

53.p. Az előző szöglethez hasonló szituáció után ezúttal Lipták fejelt kapu fölé.

51.p. Völgyi jobb oldali szöglete után Kamber 6 méterről fejelt méterekkel a kapu fölé.

48.p. Nagy D. jobb oldali beadása után Gera lőtt 12 méterről Svic szorításában, de Kamenár magabiztosan fogta a labdát.

46.p. Elkezdődött a második játékrész, a szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.

Vége az első félidőnek!

45.p. Gyors ferencvárosi ellentámadásnál Böde két győri játékos között ugrott ki, majd Svec szerelése közben a támadó lábáról a mögötte érkező Busaihoz pattant a labda, aki 10 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. 0-1

39.p. Völgyi indította remekül a védők mögé befutó Priskint, aki kicsit pontatlanul vette le a labdát, de így is kapura tudott fordulni, viszont bal lábbal égbe lőtte a labdát.

38.p. Gyönyörű támadást vezetett a bal oldalon az ETO, majd Priskin passzolt a mellette érkező Rudolf felé, aki futtában bal lábbal estében még kapura lőtte a labdát, de Dibusz időben leért és óriási bravúrral hárított.

38.p. Rudolf 22 méteres lapos, középre tartó lövését Dibusz magabiztosan hárította.

32.p. Varga távoli jobb lábas lövése méterekkel ment el a kapu jobb oldala mellett.

23.p. Lang kapott sárga lapot Böde lerántásáért.

19.p. Szép győri akció végén Rudolf 7 méterről kiszorított helyzetben bal lábbal az oldalhálóba lőtt.

17.p. Főleg mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, komolyabb lehetőséget nem láttunk.

14.p. Völgyi kapott sárga lapot Nagy D. felrúgásáért.

6.p. Völgyi szöglete veszélyesen tekeredett a vendégek kapuja felé, ám Dibusz ezúttal is jó helyen állt.

1.p. Kronavater távoli szabadrúgása a kapu közepe felé tartott, Dibusz magabiztosan fogta a labdát.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

A mérkőzés kezdete előtt tíz perccel óriási sor alakult ki a hazai jegypénztárnál, nagyon sokan nem fognak beérni a kezdősípszóra. Kiemelt mérkőzés miatt több pénztárt megnyithatott volna a hazai klub a szurkolók számára.

Győri ETO FC - Ferencváros
ETO Park, Vezeti: Andó-Szabó (Kispál, Viszokai)

ETO: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai - Kronaveter, Rudolf, Varga R. - Priskin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Kocic (k), Koltai, Dinjar, Trajkovic, Dudás, Windecker, Andric.

FTC: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig - Nagy D., Busai, Gyömbér, Nalepa - Gera, Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Csere: Jova (k), Havojic, Lauth, Kukuruzovic, Cukic, Bosnjak, Ugra.

Előzetes


Fokozott ellenőrzés a labdarúgó mérkőzés napján

A győri ETO Parkban augusztus 17-én, vasárnap 16 óra 30 perctől rendezik a Győri ETO FC- Ferencváros OTP Bank Liga NB I. bajnoki labdarúgó mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést, a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette.

A rendőrség Győr vonzáskörzetében a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése miatt, a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A rendőrség a mérkőzés ideje alatt a Nagysándor József út, Stadion út és Tóth László út közötti szakaszán ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el.

A korlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani TILOS!

A Kisalföld Volán 8-as számú járata vasárnap 14 órától 20 óráig mindkét irányban terelőúton közlekednek, ezért

 nem érintik a „Kiskúti út" – „Stadion utca" – „Xantus János állatkert, műjégpálya" – „Magvassy Mihály sportcsarnok" megállóhelyeket, viszont

 megállnak az „Ipar utca, Nagysándor József utca" – „Ipar utca, ETO Park" megállóhelyeken.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a stadionba történő zökkenőmentes bejutás érdekében érvényes belépőjegyük mellett tartsanak maguknál névre szóló arcképes igazolványt is, mellyel belépéskor igazolni tudják személyazonosságukat.

Továbbá felhívja a mérkőzésre látogatók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.


Még várni kell a visszatérésükre

labdarúgás. A Győri ETO csapatából sérülés miatt hosszú ideje hiányzik Leandro Martínez, aki tavasszal a Videoton elleni mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást. A klubtól kapott tájékoztatás szerint a csatár már a társakkal együtt készül, de játékban még lemaradása van. Leghamarabb két-három hét múlva lehet ott a mérkőzéskeretben.

Valószínű, ugyanennyit kell várni Marek Strestík visszatérésére is, neki a három hét teljes pihenés miatti lemaradását kell behoznia. Már ő is az első csapat tréningjeit látogatja. A Göteborg ellen megsérült Marián Hadról ugyanez még nem mondható el, ő még rehabilitációs edzéseken vesz részt.


Korábban - Felcsúton rendezik az MTK-Honvéd fővárosi rangadóra a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi negyedik fordulójában, amelynek során a címvédő Debrecen az Újpest, míg a legutóbb bronzérmes Ferencváros az előző idényben második Győri ETO vendége lesz.

Az MTK azért kényszerül vidéki helyszínen lejátszani aktuális mérkőzését, mert saját arénája, a Hidegkuti Stadion felújítása megkezdődött, s a csapat ideiglenesen épp a Honvéd pályáján, a Bozsik Stadionban játssza a hazai meccseit, ez a helyszín azonban a párosítás miatt nem jöhetett szóba. A szurkolók vélhetően ezzel együtt jó mérkőzésre számíthatnak, mindkét együttesnek van javítani valója, az MTK az előző körben 3-0-ra kapott ki a három forduló után százszázalékos Paks otthonában, a Honvéd pedig hazai környezetben szenvedett 1-0-s vereséget az újonc Nyíregyházától.

Ugyancsak izgalmas csatát ígér az előző idény ezüst- és bronzérmesének, azaz a vendéglátó Győrnek és az új stadionját, a Groupama Arénát múlt vasárnap este az angol Chelsea elleni barátságos meccsel felavató Ferencvárosnak a csatája. A győriek az előzetes várakozásokhoz képest gyengébben rajtoltak, egyelőre csak a 11. helyen állnak, az FTC pedig az előző körből a stadionavató miatt kimaradt, most az eddigi 50 százalékos mérlegét javíthatja, ez azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak a Győr otthonában.

A címvédő Debrecen múlt szombaton megszerezte első sikerét ebben a szezonban, pontjainak számát pedig most a Szusza Ferenc Stadionban, az egy győzelem mellett két döntetlennel startoló Újpest vendégeként gyarapíthatja, a lila-fehérek ugyanakkor vélhetően nagyon küzdenek majd a három pont otthon tartásáért.

A fordulót az eddig még nyeretlen Puskás Akadémia és a három sikerrel rajtoló, listavezető Paks összecsapása nyitja, az eddig szintén hibátlan Videoton pedig a Nyíregyháza elleni idegenbeli találkozón igyekszik folytatni eddigi jó sorozatát.

OTP Bank Liga, 4. forduló

péntek: Puskás Akadémia - MVM-Paks 19.00, v: Erdős

szombat: Nyíregyháza Spartacus-Videoton FC 16.30, v: Solymosi
Dunaújváros Pase-Lombard Pápa Termál FC 18.30, v: Fábián
MTK Budapest-Budapest Honvéd, Felcsút 18.30, v: Kassai
Újpest FC - DVSC-TEVA 20.30, v: Iványi

vasárnap: Győri ETO FC-Ferencváros 16.30, v: Andó-Szabó
Szombathelyi Haladás - PMFC-Matias 18.30, v: Vad II Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 20.30, v: Bognár


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában