Helyi sport

2014.08.12. 11:44

Erősport - Csúcs a bemutatón

A közelmúltban több jó eredményt is elértek a győri Body Bongo Team versenyzői.

kisalfold.hu

A legfrissebb egy nem hivatalos világcsúcs megdöntése: Hegedűs István a hétvégi bőnyi falunapon tartott bemutatót, s bemelegítés után fekvenyomásban 225 kg-ot teljesített, ami jobb a fennálló rekordnál. Ugyanakkor ez nem versenyen történt, így nem lehet az eredményt hitelesíteni.

Hegedűs István – súlycsoportja –100 kg – korábban már volt masters Európa- és világbajnok fekvenyomásban, s mindezek mellett magyar bajnok testépítő.

A klub másik sikeres versenyzője Egri Ilona, aki –60 kg-ban többszörös fekvenyomó masters Európa- és világbajnok.

Ugyancsak jó eredményekkel büszkélkedhet Nyikos-Kiss Attila, aki –82,5 kg-ban masters Európa-bajnoki második és világbajnoki 5. helyezést is ért már el.

Ami a mostani eredményeket illeti, az Egri GPC RAW fekvenyomó versenyen két első és egy ötödik helyezés volt a mérleg, majd a Győrben rendezett szlovák–magyar fekvenyomó versenyen szintén bajnoki érmeket szereztek a győriek. Külön említést érdemel, hogy ifjúsági korcsoportban Egri Barbara, a junioroknál pedig Horváth Virág lett magyar bajnok.

A csehországi Trtnovban rendezett Európa-bajnokságon Egri Ilona és Hegedűs István – utóbbi három világcsúccsal – egyaránt első, Nyikos-Kiss Attila 2. helyezést ért el.

A versenyzők vágya, hogy eljussanak a novemberben Floridában rendezendő világbajnokságra, ahol szeretnének dobogóra állni. Ehhez az utazáshoz azonban szükség lesz támogatókra, így a felkészülés mellett most ezek felkutatására is időt kell fordítaniuk. Bíznak abban, hogy az eddig befektetett energiának minden téren meglesz az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában