Helyi sport

2014.06.25. 09:39

Egy új arc az ETO-ban: újra pályán az ezüstérmes

Elkezdte a felkészülést az új idényre az OTP Bank Ligában legutóbb ezüstérmet szerző Győri ETO FC.

Szeitz Tibor

A csapat közel harmincas kerettel vágott neki az első edzésnek. Egyelőre egy új játékos érkezett.

Sok idejük nem maradt a pihenésre az elmúlt bajnokságban kiváló tavaszt produkáló győri játékosoknak, tegnap ugyanis máris edzésre „invitálta" a fiúkat a Horváth Ferenc vezetőedző irányította szakmai stáb.
A legtöbbet foglalkoztató kérdés ilyenkor természetesen a távozók és az érkezők kiléte. Nos, ezzel kapcsolatban sok újdonságról egyelőre nem számolhatunk be. A szó szerint bő keretben – közel harminc játékos futott ki a pályára – ugyanis csupán egyetlen új arcot fedezhettünk fel kedden az ETO Parkban.

Az ETO FC már a héten lejátssza első felkészülési mérkőzését, szombaton 11 órakor a szlovákiai Spartak Trnava második számú csapata lesz az ellenfél Győrött.
A remek felépítésű, 193 centiméter magas, szerb nemzetiségű kapust egyelőre teszteli a győri szakvezetés. Milos Kocic 29 éves, tagja volt az U19-es és U21-es szerb nemzeti csapatnak, a Radnicki Jugopetrolban kezdte felnőtt pályafutását, megfordult az egyesült államokbeli D. C. United csapatában, de a legtöbbször Kanadában, a Toronto színeiben játszott.

Hárman visszatértek a Rába partjára, ám közülük valószínű csak [namelink name="Windecker József"] az, akivel számolnak. Nem tudni, mi lesz a csapattal készülő [namelink name="Kiss Máté"], valamint az Eszékről „hazatérő" Valentin Babic sorsa.

Az ETO elkezdte a felkészülést remélhetőleg egy, még az előzőnél is jobb szezonra. Fotó: Bertleff András

Az ETO elkezdte a felkészülést remélhetőleg egy, még az előzőnél is jobb szezonra. Fotó: Bertleff András

Ahogy nem tudni azt sem, hogy Simon András, Lazar Sztanisic vagy Vladimir Djordjevic hol folytatja, velük ugyanis még tárgyalnak a győri klub vezetői. Mihai Nicorecet megműtötték, de nem mondtak le róla Győrött, ám fél évig biztosan lábadozik. Viszont biztosan távozik Rafael Burgos és Patrick Mevoungou, mindkét játékossal közös megegyezéssel bontott szerződést az ETO. Elköltözik a Rába partjáról a fiatal kapus Nagy Gergely, valamint Novák Csanád is. Előbbi Dunaújvárosban, utóbbi Szombathelyen folytatja pályafutását. Rengeteg fiatal lesz a keretben, közülük sokan azonban nem lehettek jelen az első tréningen, ugyanis az U19-es válogatottal gyakorolnak. [namelink name="Priskin Tamás"] leigazolása ügyében nincs előrelépés, a győriek szerint az osztrákok kezében a döntés.

Újra edzésben az ETO focistái



„Sok időnk nincs, három hét múlva játsszuk az első tétmérkőzésünket.

Itthon napi kettő, de lesz, hogy egy edzéssel készülünk, s három vagy négy edzőmérkőzés szerepel a programban. Egyelőre nem igazoltunk senkit, de az is erősítésnek számít, hogy a keretet egyben tudtuk tartani. Ha eddig száz százalékot nyújtottunk, ami az ezüstéremhez volt elég, megpróbálunk százötvenet teljesíteni az aranyéremért" – fogalmazott a felkészüléssel és a következő szezonnal kapcsolatban optimistán [namelink name="Horváth Ferenc"]. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában