Kétórás produkció

2024.04.21. 09:04

Látványos táncgála - Diákok elevenítették fel Abigél legendáját Sopronban - videó, fotók

Óriási érdeklődés mellett, látványos táncgálán mutatkoztak be a soproni Eötvös iskola kortárs-modern táncos diákjai szombaton a Liszt-központban. Az intézmény történetének ez a második rendezvénye, ugyanakkor az első, ahol kétórás produkcióban mutathatták meg a növendékek a tanév során elsajátított technikákat.

Varga Henrietta

Az Eötvös-iskola első osztálya, amely kortárs-modern táncos szakon kezdte középfokú tanulmányait idén végez, így a lányok számára az este nem csak a bemutatkozásról szólt, műsoruk egyben színpadi vizsgát is jelentett.

  • Óriási érdeklődés mellett, látványos táncgálán mutatkoztak be a soproni Eötvös iskola kortárs-modern táncos diákjai szombaton a Liszt-központban.
  • Az intézmény történetének ez a második rendezvénye,  ugyanakkor az első, ahol kétórás produkcióban mutathatták meg a növendékek a tanév során elsajátított technikákat.

A varázslatos és színes estén két felvonást láthattak a nézők, közel negyven diák bemutatkozásában. A kilenc, a tizenegy és a tizenkettedik évfolyamosok az első felvonásban léptek színpadra, az est második felében pedig a tizenharmadik évfolyam növendékei mutattak be egy Rovó Péter által koreografált önálló darabot.

- Az első rész négy tételből állt, ahol a közönség olyan modern és klasszikus technikákat láthatott, mint az art jazz, limon, graham vagy talaj technikák, kiegészülve a klasszikus balettel. Megelevenedett Abigél legendája, Szabó Magda azonos című regényének rövid feldolgozása, amelyet szintén az első felvonásban tekinthettek meg az érdeklődők - osztotta meg lapunkkal Poór Enikő, táncpedagógus, az est egyik főszervezője. 

- A tizenkettedik évfolyamnak egyúttal ez a záróvizsgája is volt, amelynek értékelésében Bonbicz Barbara, a Győri balett egyik alapító és örökös tagja, Demcsák Ottó, Harangozó-díjas koreográfus és Horváth Renáta, táncművész segítettek bennünket - tette hozzá.

Az Eötvös-iskola első osztálya, amely kortárs-modern táncos szakon kezdte középfokú tanulmányait idén végez, így a lányok számára az este nem csak a bemutatkozásról szólt, műsoruk egyben színpadi vizsgát is jelentett.

- Méltó módon szerettük volna elengedni a kezüket és elbúcsúzni tőlük, ami azt gondolom ezzel a csodálatos és fantasztikus eseménnyel sikerült – vette át a szót Bablena Attiláné, Mása, táncpedagógus, az est másik főszervezője. 

- A tizenharmadik évfolyamosok a második felvonásban Rovó Péter, győri táncművész, koreográfus által megálmodott Alia vera, (különböző igazságok) című darabját állították színpadra, amely egy hét tételből álló, filozófiai gondolkodásokat tükröző mű. A növendékek a tánc nyelvén mutatták be azt, hogy az emberek hogyan látják egymást különböző szempontok szerint- egészítette ki.

A két órás műsorral a tanulók bemutatkozása mellett a szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy kedvet csináljanak azoknak a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákoknak is, akik érdeklődnek a táncművészetek iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában