Néptánc

2024.04.10. 11:00

Botos és seprűs - Rábaközi néptáncegyüttesek szerepeltek a Papp-arénában

Kisalföld.hu

A szanyi bokrétások eszközös táncaikat is bemutatták a fővárosban. Fotó: Bokréta egyesület

Az elmúlt hétvégén sem maradtak rábaközi néptánc nélkül a budapestiek. Ezúttal a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség országos táncházának „Járd ki, lábam!” című gálaműsorán vettek részt rábaközi néptáncegyüttesek a Papp László Sportarénában. A kapuváriak, sziliak, vitnyédiek és szanyiak a Rábaköz eszközös táncait mutatták be. 

Szabó Máté, a Bokréta tagja ízes rábaközi beszéddel köszönt be a színpadon, majd a szanyi dust láthatta a közönség. A vitnyédi és kapuvári söprűs táncok után a szanyi söprűst járták el a legények. A táncos lányok énekes játéka, a köcsögös is színpadra került a tízezres közönség előtt. A nézők tetszését elnyerte a szili cséptánc és a szanyi kanásztánc is. 
A gálaműsorban a Muharay-szövetség tizenhat együttesének több mint háromszáz táncosa mutatkozott be. Az előadást szerkesztette és rendezte Busai Norbert és Tompa Attila. A zenét Samu Zoltán és zenekara, Császár Dominik és a Testvériség Néptáncegyüttes zenekara szolgáltatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában