Elismerés

2024.04.20. 11:01

Balatonfüreden énekeltek a beledi nyugdíjasok

Balatonfüreden járt a napokban a beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület dalárdája. Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség amatőr művészeti fesztiválján vettek részt, ahol rábaközi és beledi dalcsokorral szórakoztatták a közönséget: produkciójukat vastapssal jutalmazták.

Cs. Kovács Attila

A beledi nyugdíjasok dalárdája Balatonfüreden lépett fel rábaközi és beledi dalokkal. Fotó: Ezüstfenyő Klub

Tömböly Ildikó, a klub vezetője elmondta: rendszeresen vállalnak szereplést, nemcsak saját városukban, de szívesen utaznak messzebbre is.

– Nagy élmény volt a balatonfüredi rendezvény. Igazán kimagasló előadásokat láthattunk, hallhattunk. Büszkén mondhatom el, hogy a mi produkciónkat is vastapssal köszönte meg a közönség – fogalmazott Tömböly Ildikó. – Dalárdánknak tizenhét tagja van, Vaspöriné Kótai Szilvia helyi pedagógus készít fel bennünket a műsorokra. Részt veszünk a városi rendezvényeken, ünnepségeken, de énekeltünk karácsonykor a dénesfai betegotthonban, a kapuvári idősek otthonában, ott vagyunk az agyagosszergényi Katonadal Fesztiválon is. A Magyar Falu Program pályázatán sikerült egy kisbusz vásárlásához támogatást nyernünk, így már utazásunk is megoldott. Új fellépőruhánkat a beledi önkormányzattól kaptuk.

A beledi nyugdíjasok dalárdája Balatonfüreden lépett fel rábaközi és beledi dalokkal. Fotó: Ezüstfenyő Klub

Az Ezüstfenyő Nyugdíjas Klubról Tömböly Ildikó még kifejtette: igazán aktív társaság. Az idősekre lehet számítani a városi szemétszedésnél, a virágosításnál, szervezik a nyugdíjas-olimpiát, húsvéti dekorációt készítenek, főznek a Pünkösdi Fesztiválon. Jelenleg ötven tagja van a klubnak, és még pártolók, támogatók is állnak mellettük. „Bármilyen felkérés érkezik vagy megmozdulás van a városban, ránk számíthatnak a szervezők. Igyekszünk városunk jó hírét vinni, bármerre is járunk. Fenntartásunkat támogatások biztosítják, illetve próbáljuk a pályázatokat is kihasználni” – tette hozzá Tömböly Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában