Verselj Győr!

2024.03.17. 11:11

Verskeresésre fel! - A költészet világnapján apró csomagok lepik el Győrt

Idén is lesz Verselj Győr! akció, március 21-én, a Költészet Világnapján. Zink Adél és csapata várja a győriek kedvenc és saját vers költeményeit, amelyekből 350-et bárki megtalálhat a városban.

Kisalföld.hu

Fotó: MANGO_FOTO

Március 21-én idén is bárki megtalálhatja a különleges verses csomagokat Győr közterületein. A kezdeményezés célja, hogy a versolvasást népszerűsítsék, és egy-egy művel örömet okozzanak a győrieknek.

Fotó: MANGO_FOTO

Celofánba csomagolt piros vagy lila masnival átkötött apróságokat kell keresni.

A csomagokat március 20-án éjjel rejtik el a szervezők Győr belvárosban és a többi városrészben. A kincskeresésre indulók főleg a lámpaoszlopokat, virágágyásokat hidakat, szobrokat figyeljék. Az eseményt már hét éve szervezi egy lelkes csapat. Az akció megálmodója Zink Adél szerint a Verselj Győr célja, hogy mosolyra fakasszék a győrieket, valamint népszerűsítsék a versolvasást, ugyanis a digitális világ térnyerésével háttérbe szorult. Már pár sor gondolat is nagyon feltölthet minket a hétköznapokban.

 

Aki szeretne részt venni az elküldheti kedvenc versét vagy akár saját költeményét március 18. hétfőig a [email protected] e-mail címre.

Fotó: MANGO_FOTO

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában