kisalfold.hu videó

2024.03.07. 18:06

Szeretet és ármánykodás - Soproni színpadon a népszerű népszínmű - fotók, videó

A Soproni Petőfi Színházban megtartották csütörtökön "A vén bakancsos és fia, a huszár" című népszínműről szóló sajtótájékoztatóját, melynek premierje március 9-én lesz. A dalokkal és tánccal színesített darabot Eperjes Károly rendezte.

Papp Fanni

A népszínmű sajtótájékoztatóját követően megtartották a jelmezes próbát is. Fotó: Máthé Daniella

A vén bakancsos és fia, a huszár, az egyik legismertebb magyar népszínmű, amely 1853-ban született. A darabot, melynek főhőse Sugár Mihály, a napóleoni háborúkban kiszolgált baka (bakancsos) és fia, a huszár, aki pedig a 48-as szabadságharcban veszíti el karját Kossuth-és Jászai-díjas Eperjes Károly rendezésében láthatják a soproni nézők.

A sajtótájékoztatón a Soproni Petőfi Színház igazgatója, Kiss József köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, "A vén bakancsos és fia, a huszár" című darab egy igazi szívet melengető történet szeretettel és ármánykodással. - A soproni színészgárda egy olyan műfaj elevenít meg, amely fontos része a magyar kultúrának és dráma történetnek. Örülök neki, hogy ezt kreatívan élő módon fogalmazták újra - tette hozzá a Kóczán Péter, Pro Kultúra igazgatója.

A rendező múltjától a darab nem is áll oly távol, ugyanis, mint kiderült készült belőle egy tévéjáték, ahol Eperjes Károly Fricit formálta meg. A előadásban újra felbukkan három kaposvári fiatal, akik Fricit, Lidit és Sugár Lacit formálják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában