Sokoldalú fesztivál

2024.03.28. 08:00

Komoly és szórakoztató beszélgetésekbe csöppenhetnek a SopronFesten

A SopronFest nemcsak újszerű, de tartalmában és hosszában is különleges fesztiválként indul el immáron második alkalommal májusban. A pünkösdi hosszú hétvégére tízezreket várnak a Hűség Városába, de már egy héttel korábban elstartol a színes programsorozat.

Kisalföld.hu

Fotó: Csigo Gergely

Elkészült a SopronFest keretében megvalósuló Telekom PodcastFest programja, amely hét helyszínen több, mint húsz beszélgetéssel és előadással várja a közönséget, igazán komoly és szórakoztató témákkal egyaránt. A 70 éves, soproni születésű Eperjes Károlyt egy életút beszélgetésre a 25 éves Index látja vendégül a Deák Étterem kerthelyiségében. Áder János a Kék Bolygó podcastjének vendégeként Steigervald Krisztián, generációkutató érkezik Sopronba. A Magenta Podcast pedig a Halott Pénz 20 éves történetét dolgozza fel, Marsalkó Dávid, Járai Márk és Boros ’Venom’ Gábor részvételével. Einspach Gábor, a neves galerista a „Nem halok meg” című dokumentumfilm kapcsán rákbetegségéről beszél, arról, hogyan élte túl a halálos kórt. Az érdeklődő közönség minden beszélgetésen jelen lehet.

A sokszínű programok során a városba érkezik többek között Fábry Sándor, Dombóvári István és Szabó Balázs Máté a Liszt Központban, amely a podcast programok fő színtere. Ugyanitt az egyik leghíresebb podcaster, Kadarkai Endre 3 napon át fogadja vendégeit, köztük ByeAlexet, Tóth Gabit és Ördög Nórát.

 

A SopronFest kiemelten fontos ügynek tartja a bullying, vagyis a kortárs iskolai bántalmazás, csúfolódás, kiközösítés kérdését. A szervezők úgy gondolják, ezen a fórumon is érdemes beszélni erről. A fesztivál és az Unicef ennek kapcsán beszélgetést szervez a „Ne nézz félre!” kampányról, amelynek legfontosabb üzenete a címében megfogalmazott gondolat: az ártatlan szemlélődőnek mi a feladata, ha bullyinggal találkozik. A beszélgetés házigazdája Mészáros Antónia, az Unicef vezetője. Mindemellett Zacher Gábor az alkohol és a drogok szerepéről, Hevesi Krisztina a szexualitás kérdéséről, Csernus Imre pedig önismeretről és az egészséges emberi kapcsolatokhoz vezető útról beszél majd a Búgócsigában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában