Különleges meglepetés

2024.02.05. 14:03

20 éve alakult meg a komáromi Magyar Lovas Színház

A Magyar Lovas Színház társulata fennállásának 20. évfordulója alkalmából szeretné kifejezni háláját nézőinek és támogatóinak.

Kisalföld.hu

A 2024-es színházi évadban a Petőfi Sándor művéből készült örökzöld daljátékot, a János vitézt láthatja a közönség. Kukorica Jancsi a magyar irodalom örökkön élő figurája. Tanúbizonyságot ad a hűségről, a vitézségről, a lelki nagyságról és a legfontosabb dologról, a hazaszeretetről. A kétfelvonásos daljátékot látványos lovasjelenetekkel mutatják be a közönség számára. 

A Magyar Lovas Színház műfajában egyedülálló módon saját épülettel és lóállománnyal rendelkezik.

A János vitéz című darab a 2024-es színházi évad teljesen új rendezéssel és szerep- osztással, valamint újonnan megálmodott díszletezéssel megtekinthető premier-előadása. A kérdés a végére azért megmarad, vajon úgy fejeződik-e be a történet, ahogy az iskolában megtanultuk? Erre ad választ a Magyar Lovas Színház Komárom produkciója. 

A darabban a komáromi Magyar Lovas Színház társulatának tagjai, a színház tánckara, lovasai és statisztái, valamint a Cortina Színitanoda növendékei szerepelnek. Rendező: Zayzon Csaba. A bemutató Komárom város napján, április 26-án lesz, a további előadások idő- pontjai: április 27., 28., 18 óra. 

A Magyar Lovas Színház honlapján azt írja: az elmúlt két évtized során elkötelezetten dolgoztak azon, hogy magas színvonalú, emlékezetes elő- adásokkal gazdagítsák színházuk kulturális palettáját. A jubileumi évben szeretnék kifejezni hálájukat a nézőiknek és támogatóiknak, így a közönség által legkedveltebb előadásokkal készülnek. 

A lovas színház mára Magyarország, sőt, talán a világ egyetlen olyan kőszínháza, mely saját épülettel, lóállománnyal és állandó társulattal rendelkezik és lovas színházként működik, új műfajt teremtve ezzel a színháztörténet-írás számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában