Előadás-sorozat

2024.01.31. 09:00

Organikus építészet mai igényekhez Hegykőn

A hegykői Mariska Néni Háza – Turisztikai Információs Pontban előadás-sorozat indult. Rabi Géza fertőendrédi születésű okleveles építészmérnök A ház falakból, az otthon szeretetből áll címmel tartott nagy érdeklődésre számot tartó előadást.

Bódvai Ildikó

Az előadás fő témája az volt, hogy miként lehet összeilleszteni a tradicionális, organikus Fertő-táji építészetet a mai modern igényekkel úgy, hogy közben minden építészeti követelménynek, illetve az UNESCO által védett Fertő–Neusiedler See kultúrtájon elfogadott szabályoknak, és nem utolsósorban a megrendelő személyes igényei­nek is megfeleljen. 

A jelenlévőket Tislér Diána túravezető, természetvédelmi mérnök, a Mariska Néni Háza megbízott vezetője köszöntötte, majd Szigethi István, Hegykő polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Rabi Géza előadását versmondással zárta, ami után az építkezés előtt álló résztvevők feltehették a témával kapcsolatos kérdéseiket. A rendezvényen Kárpáti Emese népdalokat adott elő. 

Az előadás-sorozat folytatódik, és minden hónap egyik péntek délutánján érdekes témákkal várja a Fertő-táj iránt érdeklődő vendégeket és környékbelieket a Mariska Néni Háza. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában