Gálaműsor

2024.01.24. 07:00

Budapesten "pletykálnak" és Hany Istókól mesélnek a kapuvári néptáncosok

Cs. Kovács Attila

Kettős örömhírrel kezdődött az év a Kapuvár Néptáncegyüttes számára. A felnőtt-­tánccsoport nívódíjas, kiemelten minősült együttesként bekerült a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség gálaműsorába, amelyet március 23-án rendeznek meg Budapesten, a Hagyományok Háza színpadán. 
A programban a legszínvonalasabb hagyományőrző táncegyüttesek és csoportok mutatkozhatnak be. A kapuváriak Hany Istók legendáját mutatják be. 
A Kapuvár Néptáncegyüttes ifjúsági csoportját idén beválogatták az elmúlt év legszínvonalasabb alkotásait felvonultató Ifjúsági Néptáncantológiára. Ez az esemény március 9-én lesz a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A Pletykások című koreográfiát viszik színpadra és mutatják be a budapesti közönségnek. A koreográfusok Gálik Gábor és Gálik Klaudia, az együttes művészeti munkatársa Kukucs Eszter, a csoport vezetője Csitei Gábor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában