Költészet

2023.12.27. 09:53

Felfigyelt a Figyelő a győrújbaráti költő verseire

Bella Violetta

Újra a győrújbaráti születésű Gáldi Márta verseit ajánlja a Szépirodalmi Figyelő Alapítvány honlapja a szifonline.  Ezúttal Kisecset és Szúnyog című alkotásait szemlézte az oldal, mely már korábban is mutatott be a műveiből. 

A huszonkilenc éves Márta kis korától írt családi alkalmakra, vagy a fióknak, az egyetemen pedig angolirodalom-professzornak álmodta magát. 

– Gimiben még nem Závadát meg Simon Marcit olvastam, hanem Pilinszkyt, Adyt meg József Attilát, és az irodalomfüzeteimbe közben írtam. Mindig azt gondoltam, hogy amikor majd elveszítem a gyereket magamból – amitől irtóra félek egyébként –, akkor ennek vége, és ez ilyen tinédzserszenvelgős dolog. De nem lett vége - mondta lapunknak Gáldi Márta a költészetről szólva.


Korábbi cikkünket Márti újrakezdett életéről, a rendező asszisztensi feladatokról és formálódó írói vénájáról itt olvashatja: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában