3 koreográfus, 4 darab

2023.11.27. 12:02

Európa legnagyobb táncfesztiválján mutatkoztak be a győri balettiskola növendékei

Sperling Krisztina

Brno adott otthont november 24-26. között a Dance Life Expo 2023-nak, ami Európa legnagyobb táncfesztiválja. Erre kaptak meghívást a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola balettnövendékei. Emellett az iskola egykori tanulóját, Varga Istvánt arra kérték fel, hogy tartson workshopokat a fesztivál résztvevőinek. 

Ízelítő a hangulatból:

A fesztivál keretein belül rendezték meg a tánciskolák gáláját, amire négy darabot vittek a balettiskola tanulói: 

Varga István, Nem adom fel amíg lélegzem című koreográfiáját Csontos Fanni, a Pill címűt pedig Seruga Petra táncolta el. 
Petra nemcsak, mint táncos mutatkozott be a közönség előtt, hanem ő alkotta meg az Over című darabot, amivel Bodrogi Jázmin Petra lépett színpadra. 
Szilágyi Artemisz Dorka, Bodrogi Jázmin Petra, Nagy-Gellai Fanni, Nagy Luca Jázmin, Cseri Jázmin pedig Sebestyén Bálint Shadowhunters című koreográfiáját mutatták be.

A kijutott darabok nagy sikert arattak, aminek köszönhetően a táncosok meghívást nyertek a következő évi fesztiválra is.

A kiutazásban az Art 4 People és a Tehetséggondozásért Alapítvány segítette az iskolát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában