Fotók

2023.11.11. 07:30

Egy város, több generáció - Rombai Péter kiállítás nyílik szombaton

Generációk címmel nyílik kiállítás Rombai Péter fotóiból az újrainduló GYIK Rendezvényházban november 11-én, szombaton.

Kisalföld.hu

Rombai Péter a kiállítás előkészítésén dolgozik. Fotó: Máthé Daniella

Rombai Péter, fotográfus nem ismeretlen sem a soproniak, sem a Kisalföld olvasói előtt. Számos rendezvényen, rengeteg témában készített fotókat 2004 óta. Korábbi nagy projektje 2 objektív 100 év címmel robbant be a köztudatba. A népszavazás 100 évvel ezelőtt történt eseményeit Schäffer Ármin fotózta le egykor, ezek inspirálták Rombai Pétert, hogy a centenáriumi évben újrafotózza és egy különleges technikával új alkotást hozzon létre.

Idén nyáron a Fertőrákosi Barlangszínház eseményeit örökítette meg a Pro Kultúra számára, de több éve már a Soproni Szüreti Napok, a Soproni Borünnep és a Soproni Piknik rendezvényeken is fotózott, valamint a Tündérfesztiválon is. Most az elmúlt évek rendezvényein készült képeket mutatja meg egy kiállítás keretein belül. A felkérést a GYIK Rendezvényház megnyitásának apropóján kapta. A Generációk egy olyan kiállítás, mely megmutatja Sopron sokszínűségét, szerethetőségét és lehetőségeit a nemzedékeken át.

A kiállítás szombaton 15:45-kor nyílik és december 17-ig látható a rendezvényházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában