Minősítő fesztivál

2023.10.29. 10:54

Tilámliban táncoltak a kapuvári lányok

Kisalföld.hu

Forrás: Képernyőkép / Kapuvár Néptáncegyüttes

A kapuvári Rábaközi Művelődési Központ adott otthont szombaton a Hagyományőrző Néptáncegyüttesek Országos Bemutató Színpada elnevezésű minősítő fesztiválnak, amelynek lebonyolításában a Kapuvár Néptáncegyüttes és a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola vett részt. 

Számos együttes állt színpadra az egész délután át tartó rendezvényen. Fellépett a szanyi Bokréta Néptáncegyüttes, Isaszegről a Csata Táncegyüttesek és a Csatangoló Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Homokmégyi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Kalocsai Hagyományőrző Népi Együttes, a Nyisztor György Hagyományőrző Néptáncegyüttes Méhkerékről, a bagi Muharay Elemér Népi Együttes és a Kapuvár Néptáncegyüttes. 

A helyi együttes kikeményített "tilámli" kendőket is készített az eseményre, ezeket viselték a néptáncos lányok. A tilámli egy tüll anyagból készült, hímzett kendő, amely gyakran Hövejen készült, és a kapuvári viselet egyik jellegzetes darabja. 

A "tilámli" kendő a kapuvári viselet egyik jellegzetes darabja.
Forrás: Kapuvár Néptáncegyüttes / Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában