Várják a híveket

2023.09.09. 13:00

Újraszentelik a megújult győri Székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház több éves rendkívüli felújítás során kívül-belül megújult. Dr. Veres András megyéspüspök szeptember 13-án, délelőtt 10 órakor újraszenteli a felújított Székesegyházat.

Kisalföld.hu

A Győri Egyházmegye életének egy nagyon jeles eseményéhez érkezzett, amelyre már nyolc hónapja készülnek. Az egyházmegye legfőbb temploma, a győri Székesegyház több éves nagyszabású felújítás során kívül-belül megújulhatott. Ezért közösen adnak hálát Istennek, és ezt a munkát a Székesegyház újraszentelésével zárják le szeptember 13-án délelőtt 10:00 órakor az ünnepi szentmisén.

Az eseményre a Győri Egyházmegye minden papját, az itt szolgálatot teljesítő szerzetes testvérét és nővérét, valamint híveit is hívják.

Azért ezt a dátumot választották az újraszentelés napjául, mivel ez volt eredetileg is a Székesegyház felszentelésének ünnepe.

A ritka és jelentős liturgikus eseményen teljes búcsút is nyerhetnek a szokásos feltételek szerint (szentgyónás, a szentmisén való részvétel, szentáldozás, valamint imádság a Szentatya szándékára).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában