kisalfold.hu videó

2023.09.16. 21:16

Jazz és klasszikus zene Eszterházán - fotók és videó a fertődi Cziffra fesztiválról

A nagy sikerű júliusi koncertsorozat után hétvégén újra megrendezték a háromnapos Cziffra fesztivált Fertődön, amelynek ezúttal is az Esterházy-kastély Marionettszínháza adott otthont.

Varga Henrietta

A Cziffra György nevével fémjelzett fesztivál hűen képviseli a liszti hagyatékot. A fesztivál kínálata rendkívül színes, hiszen szimfonikus és kamaraestek, kiállítás valamint költészet is található a programok között. 

A remek hangulatú koncertsorozatot pénteken Romhányi Áron zongorista, valamint Szakonyi Milán énekes – gitáros estje nyitotta, ahol a formáció bárzenei hangulatot idézett a marionettszínház színpadára, a két művész egy szál akusztikus hangszerrel és énekkel varázsolta el a közönséget. 

Szombaton a Cziffra Fesztivál idei Kreatív-díjjal kitüntetett, különleges tehetségű művészei, ifjabb Balázs Elemér zongorista-zeneszerző és Oláh Krisztián jazz-zongorista léptek színpadra, hogy lehengerlő és fantasztikus előadásukkal a jazz legkülönbözőbb rétegeit tárják fel a közönségnek, valamint bemutassák azt a zenei világot, amely a klasszikus és jazz műfajokból táplálkozik. Amikor az előadóművész alkotóművészként gondol a zenére a liszti hagyományokat tükrözi, hiszen Liszt Ferenc sem csak előadóművész, hanem alkotóművész is volt. A két fiatal tehetséges zongorista játéka pedig ezt a hagyományt folytatta. 

Vasárnap este három olyan világszerte elismert művész találkozik a színpadon, akik nyitottságukkal, sokoldalúságukkal minden pillanatot varázslattal töltenek meg. A "pillanat művészeinek" Balázs János zongoraművésznek, Massimo Mercelli fuvolaművésznek, valamint Benedict Klöckner csellóművésznek közös játéka bűvöli el a romantikus zene szerelmeseit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában